AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun&[#]8217;u makamında ziyaret etti. Güven tazeleyen Coşkun&[#]8217;a başarı dileyen Kazancı, ziyarette şöyle dedi:
&[#]8220;Genel kuruldan sonra hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Zonguldak gündeminin yoğun olması sebebiyle bu ziyareti daha önceden gerçekleştirecektir. Yeni yönetim hayırlı olsun. Küresel krizden dolayı ekonomik kriz daralma var. Esnafların bu daralmadan kaynaklanan olumsuz etkileri az da olsa görülmüştür. İktidarımızın bu konuda çalışmaları olmuştur. Dünyadaki daralmadan Türkiye&[#]8217;nin nasibin almaması mümkün değil. Türkiye, 2002 yılından bu yana ekonomide yaptığı tedbirlerle en az etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Alınan tedbirlerle bu seviyeyi en aza indirmek için mücadele verilmiştir. Bunda da başarılı olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönem inşallah daha başarılı geçer.&[#]8221;
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, &[#]8220;Başbakan 10 Nisan 2010&[#]8217;da esnaf sanatkarlarla ilgili 7 ana başlıkta yapılandırma var. Bunun için de ilgili bakanlara talimatlar var. Esnaflar en çok finansman sıkıntısı yaşıyor. Bankalar sistemlerindeki bilgilere dayanarak esnafın kredi talebini genel merkeze sunuyor. Bankaların bize yeniden güvenmeleri gerekiyor. Bu konuda düzenleme gerekiyor. Biz işlerimiz düzeldiğinde gerekli katkıyı vereceğiz. Ama bizi dışlayan bankalara da esnaf arkadaşlarımızın gitmemelerini isteyeceğiz. Her ne kadar kriz yabancı ülkelerde de olsa bize de yansıyor&[#]8221; diye konuştu.
Ziyarette her iki taraf fikir alışverişinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi