Zonguldak´ı Ereğli ilçesi Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, ilçeye bağlı Sofular köyünde, evlerinin yanmasının ardından güç şartlar altında yaşam mücadelesi veren 4 çocuk sahibi Çetinkaya ailesine verdiği ev sözünü tuttu. Erdoğan imece usulü ile ev yapımı başlayan Çetinkaya ailesinin bir ay sonra evlerine kavuşacağının müjdesini verdi.
Batı Karadeniz Bölgesi´nde, uzun yıllardır en ücra köşelere kadar ulaşarak gezici röntgen aracıyla verem taramalarında bulunan ve devlet-millet iş birliği içerisinde verem taramalarının yanı sıra yardım faaliyetlerini sürdüren Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, bir hizmete daha imza atarak yaklaşık 2 sene önce evi yanan 4 çocuklu Çetinkaya ailesini ev sahibi yapıyor. Geçen nisan ayında, Ereğli´nin Ormanlı beldesine bağlı Sofular köyüne giderek mağdur aile ile görüşen ve aileye gerekli imkanları sunarak destekte bulunan Erdoğan, ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın imkanlarından yararlanabilmesi için gerekli müracaatların yapıldığını da ve ailenin vakıftan yardım aldığını belirterek, aileye bir ev yaptırılacağı sözünü vermişti. Erdoğan, ev yapımı için gerekli malzemeleri toparlayarak imece usulü ile 20 gün önce ev inşasına başlandığını bildirdi. Erdoğan, &[#]8220;Verem taramalarımızın dışında mağdur ailelere de sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Çetinkaya ailesinin yeni evi için demir, çimento, kum, çakıl, tuğla, pencere ve benzer inşaat malzemelerini toparladık. İmece usulü işçilik ile evin yapımı üç hafta önce başlamıştır. Temmuz ayının ilk haftasına kadar evin bitirilmesi planlanıyor. Mağdur ailemiz önümüzdeki ay yeni evine kavuşacaktır. Verem Savaş Derneği´nin faaliyetleri bundan sonra da bölge genelinde imkanlar dahilinde devlet-millet işbirliği içerisinde devam edecektir. Devletimizin yetişemediği yerlere biz dernek olarak yetişmeye çalışıyoruz. Bize destek çıkan herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
İsmet Çetinkaya da, Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan´a teşekkür ederek, &[#]8220;Eşim Şerife Çetinkaya, çocuklarım Ceylan (16), İsmet (9), Oktay (9) Meryem (2) ve ağabeyim Yaşar Çetinkaya ile baba yadigarı ahşap evde oturuyorduk. Evimizin yanması sonucu evsiz kaldık. Şimdi geçici olarak köy konağında yaşıyoruz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan bizleri ziyaret bizlere maddi ve manevi destek verdi. Bize ev sözü verdi. Şimdi bu sözü yerine getirerek ev yapım çalışmalarına başladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi