Teşkilat binasının açılışı için Zonguldak´ın Ereğli ilçesine gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Ali Molla Camii´nde cuma namazı kıldı, partinin il ve ilçe yönetimiyle birlikte çarşıdaki esnafı gezerek bir süre sohbet etti. Karabük Belediyesi Mehteran Takımı tarafından karşılanan Şener, parti binasının açılışının ardından ilçe teşkilat binası önünde halka seslendi. Gazze´ye yardım götüren insani yardım gemisine İsrail donanması tarafından yapılan saldırıda Türk vatandaşlarının
katledilmesine tepki gösteren ve bu durumda hükümetin İsrail´e karşı sert bir tavır alması gerektiğini vurgulayan Şener, "Uluslararası hukuka aykırı olarak Türk insani yardım gemisine yapılan saldırı, insanlarımızı katleden basit kınamalarla geçiştirilmemelidir ve uluslararası hava sahamızı İsrail´e kapatmamız gerekmektedir. Türk hükümetinin İsrail ile ilişkileri kesmesi gerekir" dedi.
Son yıllarda terörün arttığını belirten Şener, "Son yıllarda terör hortlamıştır. Her gün şehit haberleri geliyor. Hükümetin bu akan kanı durdurması gerekir. Bir an önce gereken önlemler alınmalı, terör sindirilmelidir. 40 gün içerisinde 40´ın üzerinde askerimiz şehit olmuştur" diye konuştu.
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, konuşmada dershanelerin eğitim sisteminde dengesizliğe neden olduğunu da söyledi. Devlet okullarında eğitim sisteminin yerine oturtturulması gerektiğini ve dershaneler kapanması gerektiğini söyleyen Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yıllardır bunu söylüyoruz. Ya okullar ya da dershaneler kapanmalıdır. Çocuklarımız, gençlerimiz okul ve dershane maratonu altında sıkıntı çekmekte ve bu bağlamda başarı oranları düşmektedir. Bu sistemin yerine oturtulması gerekir.
Vatandaşlarımızın birçoğu ellerinde kalan son parayı dershanelere yatırmaktadırlar. Biz bu sistemi kaldıracağız. Devlet okullarındaki eğitim sistemini yerine oturtup, dershaneleri kapattıracağız."
Şener, 2 yıl önce başlayan ekonomik krizin teğet geçmediğini ve bu durumun en belirgin özelliklerinin Ereğli´de de somut olarak yaşandığını kaydetti. Şener sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan ´Kriz Türkiye´yi teğet geçmiştir´ diyor. İş adamlarının, emeklilerin durumu her geçen gün kötüye giderken, her gün bir iş yeri kapanırken kriz nasıl teğet geçiyor anlamış değiliz. Krizin etkilerini Ereğli en belirgin biçimde yaşayan yerdir. Tersaneler sektörü adeta bitmiştir. ERDEMİR´in özelleşmesinin ardından
birçok işçi çıkartılmış, kalan işçilerin de maaşları azaltılmıştır. Her gün bir iş yeri veya eve icra memurları gelmektedir. Bu durumun sorumlusu hükümettir. Başbakan ayrıca, özelleştirmelerin devam edeceğini belirtiyor. Elimizde kalan enerji kaynakları ve barajlar da satılırsa Türkiye´nin bundan büyük kaybı olacaktır."
Editör: Pusula Gazetesi