Ulaştırma Bakanlığı Mithatpaşa Tüneli ile ilgili hazırladığı projeyi Zonguldak Belediyesi´ne gönderdi. Buna göre İkinci Makas Kavşağı´ndan başlayacak tünel Kapuz Bağlık´ta bulunan Zonguldak Belediyesi asfalt tesislerinden çıkacak. İkinci bir tünel ile karayolu Hasan Ali Yücel Lisesi ve Uzunkum´a bağlanacak karayolu Kilimli Sahil Yolu´na çıkarılacak. Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen projede tüm detaylar var. Yaklaşık 2 hafta önce Zonguldak Belediyesi´ne gelen proje ile ilgili belediyenin bu güzergahta imar tadilatı çalışması yapması ve bu düzenlemenin kendilerine bildirilmesi istendi. Ulaştırma Bakanlığı´nın yapılmasına onay verdiği ve Karayolları Genel Müdürlüğü´nün üzerinde çalışılmasını istediği projeyle ilgili imar tadilatı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin yapılacağı öğrenildi. Zonguldak´ın bitmeyen ulaşım sorununa nefes aldırması beklenen Mithatpaşa Tüneli son yıllarda Zonguldak´ın en çok tartışılan konuları arasında yer alıyordu. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Mithatpaşa Tüneli ile ilgili çalışmaların devam ettiğini hatırlatarak, 17 Mayıs´ta meydana yaşanan grizu faciası nedeniyle Gelik´e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın ulaşım sorunu hakkında bilgi aldığını söyledi. Devam eden yol çalışmalarının yanı sıra Zonguldak ile Kilimli arasında sorunun çözümü için destek istediklerini belirten Uçar, &[#]8220;Sayın Başbakanımız Kilimli´ye geldiğinde karayoluyla Gelik´e hareket etti. Maden işçilerimizin aileleriyle yaptığı görüşmenin ardından da Karadon´da sık sık aracından inerek kahvelere girdi, vatandaşlarla görüştü. Sayın Başbakanımıza bu süreçte ulaşım sorunuyla ilgili bilgiler verdik. Zonguldak kent merkezine girişten itibaren yaşanan tıkanıklığı çözmek için alternatif yollar yapılması gerektiğini bizzat anlattık. Bunların arasında Mithatpaşa Tüneli ile ilgili çabalarda vardı. Başbakanımız bu sorunumuzla çok sıcak bir şekilde yakından ilgilendi&[#]8221; dedi.


&[#]8220;ULAŞTIRMA BAKANI GELECEK&[#]8221;
Uçar, Başbakan´ın bilgisi dahilinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´ın önümüzdeki günlerde Zonguldak´a geleceğini belirterek, bu süreci çok iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Uçar, &[#]8220;Ulaştırma Bakanımız Zonguldak´a gelecek. Bu konuda kesin tarih açıklayamayız. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle gezi tarihi konusunda net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak tıpkı Sağlık Bakanımız gibi Ulaştırma Bakanımız da Zonguldak´a gelerek çalışmaları, ulaşım sorunlarını yerinde görecek. Bunlardan biri de Mithatpaşa Tüneli ile ilgili güzergah ve proje. Ulaştırma Bakanımızın bizzat yapacağı incelemenin ardından daha hızlı hareket etme şansımız olur. Duble yol çalışmaları devam ediyor. Ulaşımla ilgili her türlü sorun ve eksiliğimizi bakanımızla görüşüp bilgi vereceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Mithatpaşa Tüneli ile ilgili 36 yıl önce yapılan çalışmada ve tahmini planlamada tünelin İkinci Makas Kavşağı´ndan girip Kapuz Bağlık´tan çıkması ve buradan Uzunkum ve Kilimli Sahil Yolu´na bağlanması planlanıyordu. Karayolları´nın hazırladığı son projeye göre ikinci bir tünel daha yapılacak. Buna göre İkinci Makas Kavşağı´ndan başlayacak tünelin ilk çıkış noktası Kapuz Bağlık´ta bulunan Zonguldak Belediyesi´nin eski asfalt şantiyesi olacak. İlk tünelin boyu bin 513 metre uzunluğunda olacak. Buradan 278 metre uzunluğunda yol bağlantısının ardından ikinci tünele girilecek. Hasan Ali Yücel Lisesi´nin yakınından çıkacak ikinci tünelin uzunluğu ise 260 metre olacak. Karayolu buradan Kilimli Sahil Yolu´na bağlanacak. Çift şeritli olacak tünelin giriş ve çıkış noktalarında kamulaştırma yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi