Zonguldak´ta trafik kazasında ağır yaralanan öğretmen adayı Özlem Çubukluöz´ün, doğum gününde kaza geçirdiği öğrenildi. Genç öğretmenin arkadaşlarının doğum günü için sürpriz hazırlık yaptığı, ancak bu olayın meydana gelmesiyle ailesi ve arkadaşlarının büyük şok yaşadığı ortaya çıktı.

Öğretmenliğe yeni adım atan kızlarının başında bekleyen acılı aile, sürücünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasıyla ikinci kez sarsıldı.

Zonguldak´ta, gönüllü öğretmenlik yaptığı dershanedeki öğrencilerini yolun karşısına geçirmeye çalışan Özlem Çubukluöz (22), Mustafa Çınar(30) kullandığı kamyonun çarpması soncu ağır yaralandı. Kazadan sonra gözaltına alınan sürücü Çınar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yoğun bakımdaki kızları için hastane önünde nöbet tutan Çubukluöz ailesi ise kızları komadayken olaya sebep olan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Önce yol kenarında park halindeki 2 araca, ardından Özlem Çubukluöz´e çarpan, daha sonra da karşıdan gelen başka bir otomobile çarparak durabilen kamyonun sürücüsü Mustafa Çınar, gözaltına alındı. İddiaya göre, Kaza tespit tutanağında yolun iki tarafına park ederek (Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerde park etmek) suçunu işledikleri kanaatine varılan 4 aracın sürücüsü kusurlu bulunurken, kamyon sürücüsü Mustafa Çınar ve karşıdan gelen otomobilin sürücüsü Ertan Çelik ile Özlem Çubukluöz kusursuz bulundu. Fren boşalması teknik bir arıza olduğu gerekçesiyle kusursuz bulunan sürücü Çınar, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


"ACIMIZ KATLANDI"

Hastane önünde bekleyen Özlem Çubukluöz´ün annesi Emine, babası Ali, ağabeyleri Ali ve Oktay ile arkadaşları, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Anne Çubukluöz, sürücünün serbest bırakılmasıyla acısının ikiye katlandığını belirterek, "Benim çocuğum hayati tehlikeyi atlatamadı. Ama sürücüyü serbest bırakmışlar. Serbest kalmasını istemiyorum. Kızım 4 gündür yoğun bakımda. ´5 sene hayati tehlikeyi atlatamaz´ diyorlar. Bu konuyu iyice araştırsınlar" dedi.

Ağabey Oktay Çubukluöz (32) ise kardeşi yaşam savaşı verirken sürücünün dışarıda gezmesini içlerine sindiremediklerini kaydederek şunları söyledi: "Benim kardeşim yoğun bakımda hayat mücadelesi verirken o katil zanlısı herif dışarıda nasıl gezebiliyor? Nasıl bir zihniyet bu. Biz bu kanunlara nasıl güvenelim. Adam 3 günde serbest kalıyor. Kaza raporu var elimizde. Arabanın kontrolü yapılmış mı belli değil. Kaza 10 saniye önce olsaydı katliam olacaktı orada. O zaman da bu adam serbest kalacak mıydı?"


MEZUNİYET TÖRENİNE HAZIRLANIYORDU

ZKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü son sınıf öğrencisi olan Çubukluöz´ün, Şehir Stadı´nda yarın düzenlenecek olan mezuniyet töreninde diplomasını almasının heyecanını yaşadığı, ailesinin ise mezuniyet törenine gelmek için hazırlandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz pazar günü, Terakki Mahallesi´nde meydana gelen kazada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4´üncü sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz, pikniğe götürdüğü öğrencilerini minibüslere binmeleri için yolun karşısına geçirirken, kent merkezine giden Mustafa Çınar yönetimindeki 14 AP 495 plakalı kamyonetin altında kaldı. Bir öğrencinin çektiği cep telefonu görüntüsünün saniye saniye görüntülediği olayda, öğrencilerini elleriyle ittirerek karşıya geçirip olası bir faciayı önleyen genç öğretmenin, kendisinin freni boşalan kamyonun altında kaldığı anlaşıldı.

Editör: Pusula Gazetesi