Kaymakam Hasan Yaman projeyi sahiplenenlere teşekkür ederken; &[#]8220;Bu okulla birlikte ilçemiz eğitim öğretim açısından çıtayı biraz daha yükseltecektir&[#]8221; dedi. ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık ise yakın bir zamanda okulun temelinin atılacağını söyledi.


Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin yeni eğitim öğretim yılında açılması için resmi onayın Bakanlıktan geldiğini söyledi. Bina tamamlanıncaya kadar geçici olarak Yeşiltepe Mahallesi&[#]8217;ndeki iki ayrı binada eğitim verileceğini belirten Kaymakam Yaman; &[#]8220;Anadolu Öğretmen Lisesi 2010&[#]8211;2011 eğitim öğretim döneminde kesin olmamakla birlikte 60 öğrenci ile birinci sınıf eğitimine başlayacak. Ticaret Odası&[#]8217;nın güzel bir projesi olan okul binasını kısa sürede bitirdikleri takdirde öğrencileriz yeni binaya taşınacaklar. Bu proje sürecinde bizi destekleyen Sayın Valimiz Vali Erdal Ata&[#]8217;ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Harun Girgin, Yardımcıları ve Şube Müdürlerine, TSO Başkanımız Sayın Rıfat Sarsık&[#]8217;a ve Meclis Üyelerine, Belediye Başkanımız Sayın Mithat Gülşen&[#]8217;e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun Şen&[#]8217;e teşekkür ediyorum. Gerçekten bu projeyi sahiplendiler ve sonucu güzel oldu. Bu okulla birlikte ilçemiz eğitim öğretim açısından çıtayı biraz daha yükseltecektir&[#]8221; dedi.
Sarsık: &[#]8216;Hedefimiz üç okul&[#]8217;
Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık ise bu sene Endüstri Meslek Lisesine ek bina, Anadolu Öğretmen ve Fen Lisesi olmak üzere üç okul yaptırmayı düşündüklerini ve ağırlığın Anadolu öğretmen Lisesine verildiğini söyleyerek; &[#]8220; Üç projemizi gerçekleştirdiğimizde bizim için büyük başarı olacaktır. Öğrenci evlerini tahsis ederek bize yardımcı olan Sayın Belediye Başkanımız ile bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Okulun projesi bitmek üzere, çok yakın bir zamanda temeli atılacak&[#]8221; şeklinde konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Çaycuma&[#]8217;nın bir gurur günü yaşadığını belirtti. Gülşen; İlçede birlik beraberlik olduğu sürece güzel işler yapılacağına inanıyorum. Okul fiziki olarak tamamlanıp kısa sürede eğitime açılacaktır. Baştan sonuna kadar bizleri destekleyen ve düşüncelerini paylaşan basın mensuplarına teşekkürü borç biliyoruz. Sağduyulu hareket ettiğimizde ilçemiz ve bölgemiz kazanacaktır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi