Döner, tavuk ve tatlı yiyen Alman Milli Eğitim Müdürü Hörsgen ve şube müdürleri, kermese 50´şer Euro bağışta bulundu. İsrail´in son dönemdeki saldırganlığını değerlendiren Hörsgen, "O bölgenin artık rahata kavuşması gerekir. Bunun üzerine gerekli çalışmaların yapılması lazımdır" dedi.
Zonguldak´ta Bilişim Fuarı´na katılan Almanya´nın Duisburg Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ortağı Ralf Hörsgen, Stratejik Planlama Dairesi Başkanı ve Proje Sorumlusu Sbine Anemüller, Yüksek Ticaret Meslek Okulu Müdürü Erich Sachnik, Yüksek Teknik Meslek Okulu Müdürü Wolfgang Kempken, Proje Koordinatörü ve Organizatör Niğmettin Özcan, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, şube müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte Filistin´e Destek kermesine katıldı. Kermeste döner, tavuk ve
baklava yiyen Alman heyet, kermese 50´şer Euro´luk destek verdi. Hörsgen´in yakasına Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun tarafından Türk Bayrağı rozeti takıldı. Türk yemeklerini ve insanlarını çok sevdiğini belirten Duisburg Milli Eğitim Müdürü Ralf Hörsgen, İsrail´in daha önce Gazze´de ve şimdi de Gazze´ye yardım gemilerine yönelik saldırganlıklarını doğru bulmadığını belirtti. Bölgeye barışın gelmesi gerektiğini söyleyerek Avrupa ülkelerine çağrıda bulunan Hörsgen,
"Hiçbir yerde çatışmanın olmasını istemiyoruz. O bölgenin artık rahata kavuşması gerekir. Bunun için gerekli çalışmaların yapılması lazımdır" dedi.
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de proje kapsamında Türk eğitimcileri ve sivil toplum örgütlerinden oluşan heyetin daha önce Duisburg´a gittiklerini söyledi. Girgin, kermese davet edilmelerindeki amacın ülke gelenek ve göreneklerini tanıtmak olduğunu ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi