Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Yöremin Sesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erol Acar ve Memleket Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Solmaz ile Haber Müdürü Recep Akaya, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Başkan Yardımcısı Turan Çınar´ı makamında ziyaret ettiler.
15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde "Milletin Efendileri, Kırsalın Çilekeş Kadınları Çanakkale´de" sloganı ile gerçekleştirilen Çanakkale gezisine katkılarından dolayı Posbıyık ve Çınar´a üzerinde Çanakkale gezisinde çekilen fotoğrafın bulunduğu teşekkür plaketi takdim eden Acar, Solmaz ve Akaya, Ereğli Belediyesi´nin sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiğinin bilincinde olduklarını söylediler. Belediye Başkanı Posbıyık, kırsaldaki bayanlara yönelik düzenlenen gezinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından dolayı organizasyonda emeği geçenleri tebrik ederek, "İmkanlarımız dahilinde bu etkinliğe katkı sağlamaya çalıştık. Gezinin sorunsuz geçmesi, bizleri de mutlu etti" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar ise geziye katılan bayanların, geziden memnun kaldıkları yönünde duyumlar aldığını söyledi. Çınar, "Böyle bir düşünceyi ortaya koyan ve gerçekleştirmek için büyük bir özveri gösteren gazeteci arkadaşlarımı kutluyorum. Biz Belediye olarak, imkanlarımız ölçüsünde ve yasal çerçevede üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Köylerimizden geziye katılan bazı bayanların, geziden duydukları memnuniyeti dile getirmeleri bizleri de mutlu etti. Arkadaşlarımıza, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi