Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi Dereiçi Küme Evleri mevkiinde bulunan özel bir kömür madeni işletmesinde meydana gelen grizu patlaması sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı, 1 işçi ise ocak içinde mahsur kaldı. Ocaktan cansız bedeni çıkartılan işçinin Erdem Korkmaz olduğu anlaşıldı.

Kollarında ve yüzünde yanıklar olan ve kendi imkanları ile ocaktan çıkan madenci Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken olay yerine sevk edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu Tahlisiye ekibi hazırlıklarını yaparak saat 12 itibariyle özel techizatları ile ocağa girdi. Olay yerinde bekleyiş sürüyor.

Patlamanın yapıldığı ocak daha önce kapatılmış

"Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gelik Beldesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi: "

İlimiz Kilimli İlçesinde bulunan Gelik Beldesinde Açık işletme mevkiinde daha önce Jandarma tarafından yapılan kontrollerde boş olduğu tespit edilip patlatılarak kapatılan kaçak maden ocağının yine kaçak olarak açılmaya çalışılarak kömür çıkarılmaya hazırlanırken, kapalı ocakta biriken gazların patlaması sonucunda meydana geldiği değerlendirilen üzücü olayda Bahri Yeniay İsimli işçi yaralı olarak çıkarılmış, Uğur Korkmaz ve Erdem Korkmaz isimli iki işçinin de ocakta kaldığı bilgisine ulaşılmıştır. İlgili birimler olay yerine ivedilikle intikal etmiş olup,TTK Tahlisiye ekibinin ocak içindeki çalışmaları halen devam etmektedir. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

Editör: Pusula Gazetesi