Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arslantürk, Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Soğuksu Berrak Pastanesi'ndeki basın toplantısında Ali Arslantürk'ün yanında oturan Pazarcılar Odası Başkanı Erkan Küçük'ün 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal ile seçim çalışmalarına katılan isimlerden olması dikkat çekti. Bir diğer isimi de AK Parti delegesi Hikmet Yürektürk idi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığına aday olacak isim parti binasına gelmeli ve yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte basın toplantısı düzenlemeliydi. Yönetim Kurulundan bir kişiyi bile yanına alamayan, seçimde CHP adayına destek veren Pazarcılar Odası Başkanı ile basın toplantısı düzenleyen bir isim ne kadar inandırıcı olabilirdi?

Peki aslında Ak Parti'de neler oluyor?

Son dönemde Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a yönelik saldırıların arkasında kim, yada kimler var?

Soru: Mustafa Çağlayan neden hedefte?

Yanıt: Mustafa Çağlayan, 2017 yılı Ekim Ayı'nda Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı oldu. O tarihte Ak Parti Zonguldak Milletvekili olan Hüseyin Özbakır bu atamayı engellemek için elinden geleni yaptı. Ancak Ak Parti Genel Merkezi'nde Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın odasına giren Abdullah Karagüzel kısa bir görüşme yaptı. Odadan çıktığında artık Mustafa Çağlayan'ın Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı olarak yazısı yazılıyordu. Hüseyin Özbakır, Mustafa Ataş ile görüşmek istedi. "Şu işi bitirelim öyle görüşelim" dedi. Oysa iş çoktan bitmişti.

Asıl bomba 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde patladı. Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partinin yetkili kurullarına bir mektup yazdı. Bu mektup öyle bir yankı uyandırdı ki Hüseyin Özbakır bir anda liste dışında kaldı.

İşte son dönemde Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a yönelik saldırının, haberlerin ve iddiaların temelinde bu iki olay yatıyor.

Abdullah Karagüzel kimde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın odasına girdi ve odadan Mustafa Çağlayan ilçe başkanı olarak çıktı.

Mustafa Çağlayan kim de yazdığı bir mektup Ak Parti'nin Zonguldak Milletvekili listesini baştan sona değiştirdi?

O halde Mustafa Çağlayan, Ak Parti'den gönderilmeliydi. Hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla, atamalardan aldığı paralarla, öğrenci bursu adı altında milletten topladığı paralarla tanınan 'milletvekili danışmanı' olan bir isim Zonguldak'taki saldırıları planlıyor. Gazetecilerle görüşülüyor, finans kaynağı oluşturuluyor. Ve Zonguldak'ta partiden dışlanan Gök'lerin de desteğiyle algı operasyonu yapılıyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerin döneminde yaşanan bir olay ısıtılıp, ısıtılıp vatandaşa sunuluyor.

Milletvekilinin kontrolü, il başkanın bilgisi dahilinde alınan bir bağış, ilçe başkanının şahsı için talep ettiği ve kullandığı bir paraya dönüştürülmeye çalışılıyor.

Bu konu, Ak Parti Genel Merkezi'ne taşındı. İl başkanı ve ilgili milletvekiline soruldu. Tatmin edici yanıtlar alındı.

Soru 2: Ali Arslantürk neden aday oldu?

Yanıt: Mustafa Çağlayan'ı içerden vurmak gerekiyordu. Aylardır aday aranıyordu. Önce 'yerli bir isim' bulmaya çalıştılar. Aday olsun diye tahrik ettiler. Hakkında bir sürü yayın yaptılar. Olmadı. En zayıf halkayı seçtiler. Ali Arslantürk'ü sahaya sürdüler. Yönetimden bir ismin seçilmesinin nedeni, Mustafa Çağlayan'ı rahatsız etmek ve Genel Merkeze, teşkilat içinde huzursuzluk var algısı yaratmaktı.

İçeride huzursuzluğu Ali Arslantürk'ü çıkartmayı, dışarıda huzursuzluğu seçim çalışmalarında kullanılmak üzere verilen parayı bahane ettiler. Bağışı yapar firmanın Ankara'da hangi danışmanla ne konuştuğuna kadar her şey biliniyor.

Soru 3: Ali Arslantürk aday olma için kimden izin aldı?

Yanıt: Ali Arslantürk'ü piyasaya süren Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk idi. Önce sosyal medya hesabından duyurdu. Sonra basına da o haber verdi. Ali Arslantürk, basın toplantısında İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı ile görüştüğünü söylüyor.

İl Başkanı Zeki Tosun, mevcut bir aday varken adaylık açıklamanın yanlış olduğunu, Mustafa Çağlayan ile uyum içinde çalıştıklarını, ilçe başkanı arayışı içinde olmadıklarını basına da açıkladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ali Arslantürk'e "Mustafa Çağlayan 3 belde, 1 il belediyesini almış başarılı bir başkan. Ben kendisine söz verdim. Onunla yola devam edeceğim" dedi.

Mustafa Çağlayan, Ali Arslantürk'ü aday göstermiş olabilir mi?

Editör: Pusula Gazetesi