Devrek ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali 30 madencinin hayatını kaybetmesi, 6 askerin şehit edilmesi ve yardım gemilerine yapılan saldırılar nedeniyle iptal edildi.
Zonguldak´ın Devrek ilçesinde her yıl uluslar arası düzeyde gerçekleştirilen ve bu yıl 25. düzenlenecek olan Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu patlamasında ölen 30 madenci, Hatay´ın İskenderun ilçesinde 6 askerin şehit edilmesi ve Gazze´ye giden yardım gemilerine İsrail tarafından yapılan saldırı sonrası öldürülen vatandaşlar nedeniyle iptal edildi. Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ortaklaşa basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdiler. Kaymakam Öner, &[#]8220;Zonguldak TTK Karadon Taşkömürü İşletme Müdürlüğü´nde meydana gelen grizu faciasında şehit olan 30 madenci kardeşimiz, ilçemiz Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü´nde görevli memur Memduh Bozkurt´un 25 Mayıs 2010 tarihinde görev başında kalp krizi sonucu vefat etmesinin üzüntüsü ve 31 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Deniz Üs Komutanlığı´na yapılan saldırı sonucu 7 askerimizin şehit olması ve aynı tarihte Gazze´ye insani yardım götüren Mavi Marmara adlı gemimize yapılan saldırı neticesinde ölen vatandaşlarımız acısı ile birleşince 25. Uluslararası Devrek Bastın ve Kültür Festivalimiz iptal edilmiştir. Saygı değer halkımıza duyurulur&[#]8221; dedi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise, &[#]8220;Bu yıl tüm sivil toplum kuruluşları büyük ilgi göstermişlerdi. Ancak ilimiz Zonguldak´ta, İskenderun´da ve Gazze´de meydana gelen olaylardan dolayı bu yıl 20.´sini gerçekleştireceğimiz festivalimizi iptal etmek zorunda kaldık. Festivalimizin gerçekleşmesi için var güçleri ile çalışan belediye personelimize, Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkur arkadaşımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi