Bartın&8217;da bu yıl 20-30 Mayıs tarihleri arasında 28. kutlanan Çilek Festivali, Kültür, Sanat ve Turizm etkinlikleri halka eğlence, sanat, kültür ve sporla dolu bir 10 gün yaşattı. Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması, Çilek Güzeli Yarışması, En İyi Çilek Üreticisi ve Çilekli Pasta Yarışmasına bu yıl eklenen Tel Kırma Tasarım Yarışması ve En Güzel Köpek Yarışması festivale ayrı bir heyecan kattı.


Sanatçılardan müzik ziyafeti


Kermesler, çocuk şenliği, satranç ve güreş müsabakaları, ırmakta tekne gezisi, resim ve fotoğraf sergileri, tiyatro ve halk oyunları gösterilerinde de renkli görüntüler oluştu. Ünlü sanatçı Jale Parıltı, Volkan Konak ve Bartınlı TRT sanatçısı Neşe Dursun&8217;un ardından festivalin son gününde sahne alan Bengü de verdiği konserle Bartınlılara müzik ziyafeti çekti.


Eğlence, kültür, sanat, spor


20 Mayıs&8217;ta Türk Hava Kurumu Bartın Şube tarafından düzenlenen Batı Karadeniz hava Şenlikleri ile başlayan 28. Bartın Çilek Festivali, Kültür, Sanat ve Turizm Etkinliklerinin bu yıl 10 gün boyunca kutlanması daha eğlenceli geçmesine neden oldu. 19 yaşındaki Kız Meslek Lisesi öğrencisi Meltem Kabasakal&8217;ın çilek güzeli seçildiği festivalde sahne alan sanatçılar Bartın&8217;ın tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söylediler.


Sanatçılar Bartın&8217;ı çok sevdi


Bartın&8217;dan olumlu izlenimlerle ve maket ev, tel kırma, sepetler dolusu çilek ve resim tablolarından oluşan yöreye özgü hediyelerle ayrılan sanatçılar arkalarında hayranlarıyla ve protokol üyeleriyle çektirdikleri albümlük resimler bıraktılar. Belediye Başkanı Cemal Akın organizasyonun başarılı olması için ekibiyle birlikte yüksek tempoda çalışarak yoğun bir hafta geçirdi.


Çilek üretimini teşvik etmek


Çilek üretimi teşvik edip desteklemek gibi bir amacı da olan festivalde yüzlerce kilo çilek tüketildi. Sanatçıların verdikleri konserler sırasında atılan havai fişekler de festivali renklendirip görkemli geçmesini sağladı. Milletvekili Yılmaz Tunç da cumartesi ve pazar günleri düzenlenen etkinliklere katılarak festivalde yerini aldı.



Darısı önümüzdeki seneye

Vali İsa Küçük ve Emniyet Müdürü Burhan Gümüş de birçok etkinliğe katılarak festivale ilgi gösterip destek verdi. Resim ve fotoğraf sergileri ile tiyatro gösterilerinin yanı sıra panelleriyle de adından söz ettiren festival her yönüyle doyurucu bir festival oldu. Bir Çilek Festivalini daha geride bırakan Bartın&8217;da vatandaşlar &8216;darısı seneye&8217; diyerek, belediyeye teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi