Gazze´de yaşanan ambargoya karşı bölgeye yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan saldırı kınandı. Zonguldak Madenci Anıtı´nda toplanan 400 kişi "Siyonist İsrail, işbirlikçi ABD", "Biz biz hepimiz Filistinliyiz", "Katil İsrail Filistin´den defol", "Müslüman uyuma Filistin´e sahip çık", "Hamas´a selam direnişe devam", "Vur vur Hamas vur, İsrail´e vur", "Türkiye uyuma gemilere sahip çık" sloganları atıldı.
Gurup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Ortadoğu´da kurulduğu günden itibaren huzursuzluğun kaynağı olan kan ve gözyaşı ile beslenen İsrail´in insanlık dışı eylem ve katliamlarına bir yenisini daha eklediğini belirterek "İsrail, 50 ülkeden 600 üzerinde insan hakları aktivistinin ´Rotamız Filistin, Yükümüz İnsanlık´ sloganıyla Gazze´ye insani yardım götüren gemilere uluslararası gemilerde saldırdı. Bugüne kadar pek çoğu dünya kamuoyunun gündeminde yer bulamayan çocuk, kadın,
yaşlı, hasta ayırt etmeksizin binlerce katliama imza atan İsrail´in son saldırısı, gemilerden naklen yayının bir süreçte tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir. Ellerinde kendilerini savunabilecekleri en basit bir silah bile bulunmayan, hedefleri zor durumda olan Filistin halkına insani yardım ulaştırmak olan insanlara silahla müdahale etmek ancak insanlıktan nasipsiz İsrail ordusuna yakışır" dedi.
Kamuran Aşkar´ın konuşmasının ardından eylem yerine getirilen 50 litrelik Coca Cola´lar cadde ortasına getirilen klozetin içine döküldü.
Editör: Pusula Gazetesi