Gazze´ye yardım götüren uluslararası yardım konvoyuna sabaha karşı uluslararası sularda İsrail askerleri saldırdı. Saldırıda ana hedef "Mavi Marmara" adlı Türk yardım gemisi oldu. Türk bayraklı gemiye helikopterlerden halatlarla inen askerler çevreye ateş açtı.

İlk önce operasyonda 2 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı haberleri geldi. Ancak İsrail televizyonları gemide ölü sayısının 16 olduğunu duyurdu.

İlerleyen saatlerde ise İsrail radyosu, askeri sansürün, İsrail&[#]8217;deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi. Radyo, en az bir İsrail hastanesine yaralıların nakledildiğine ilişkin bilgi edindiklerini belirtti ve başka bilgi vermedi.

Yetkililerin, birçok hastaneye yaralı kabulüne hazırlanmaları talimatı verdiği kaydedildi.


Gemide Zonguldak&[#]8217;ta geçtiğimiz haftalarda düzenlenen kermesten elde edilen gelirlerle alınan yardımlarda bulunuyordu.


Yardım organizasyonunun içinde bulunan isimlerden ikisi de Zonguldak&[#]8217;tan.


Diş Hekimi Salih Merdivan ile Çaycuma&[#]8217;dan Recep Karagöz&[#]8217;de bulunuyor. Karagöz&[#]8217;ün aynı zamanda Mazlumder yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi.


Merdivan ve Karagöz&[#]8217;ün sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor.





Editör: Pusula Gazetesi