Grizu patlamasının ardından Zonguldak´ta bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesi ve Gelik İşletmelerinde incelemelerinin ardından Ankara´ya dönmek amacıyla bölgeden ayrıldı. Bakan Dinçer, dönüş öncesi Zonguldak´ın kent merkezindeki Nizam Caddesi´nde bulunan ve gözlük satışı yapan bir optik dükkanını programına ekledi. Akşam saati olması nedeniyle parklarla dolan caddenin girişi ise esnafın çöpleri ile dolu olması büyük bir seferberlik başlattı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı şehir içi trafik ekipleri ile Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri araçları caddeden kaldırma çalışmaları yürüttü. Caddeye girişi engelleyen çöpler nedeniyle polis ekipleri tarafından Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri işçileri bölgeye çağrıldı. Gelen işçiler, kısa sürede yoldaki ve konteynırlardaki çöpleri toplayarak, caddenin girişini aştı. Polis ve zabıta ekiplerinin yoğun çabası ile caddedeki araç parkları kaldırıldı.
Caddede bulunan bazı esnaf ise bakan için gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına tepki gösterdi. Lokanta sahibi Ender Öncü, "Bakan Dinçer´in nereye gideceğini de tam bilmiyoruz. Sadece bu caddeden geçecekmiş. Bakan geleceği için hummalı bir çalışma yapıyorlar. Bu çok yanlış. Normal günlerde belediyeye sürekli bu çöpleri toplamasını söylüyoruz ama yapılmıyor" diye tepkisi dile getirdi.
Polis ekipleri nezaretinde Nizam Caddesi´ne giren Bakan Ömer Dinçer´in aracı cadde girişine park edilirken, aracından inen Dinçer, yaya olarak caddenin girişine yakın bölgede bulunan bir optik dükkanına uğradı. Kapı önünde bekleyen esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan Bakan Dinçer, girdiği optik dükkanında ise gözlüklere baktı. Bakan Dinçer, gezisine Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve bazı partili yöneticiler de eşlik etti.
Dinçer, kısa süreli gezinin ardından kara yolu ile Ankara´ya hareket etti.
Editör: Pusula Gazetesi