Ata, bu ekonomik tabloda hükümetin yeni bir binaya sıcak bakmayabileceğini, yerel kaynaklarla desteklenmesi durumunda hayvanat bahçesinin bulunduğu alana bina yapabileceklerini söyledi.


Vali Erdal Ata Zonguldak&[#]8217;ın yeni bir Valilik Binası&[#]8217;na ihtiyacı olduğunu belirterek konumu eleştirilen, mimari ve bakım açısından sürekli sorun çıkaran binanın yerine yenisinin yapılması gerektiğini söyledi.
Ata yeni Valilik Binası&[#]8217;nın yapılması gereken yer olarak Milli Egemenlik Caddesi üzerinde Demirpark AVM yanında bulunan Zonguldak Hayvanat Bahçesi&[#]8217;ni düşündüklerini söyledi.
Mevcut binanın kullanım açısında sorunlara neden olduğunu, yetersiz kaldığını, aynı zamanda kentin önünü tıkadığını belirten Ata; &[#]8220;Alışveriş merkezinin yanında bulunan alanı düşündük daha önce. Orada hayvanat bahçesinin bulunduğu alanı bu amaçla değerlendirmeyi düşündük.
Orada yapılmış bir kiralama var. Süreleri de henüz dolmamış. Bu durumdayken şu anda bir şey yapmak mümkün değil. Onların da mağduriyet durumu olmaması gerekiyor. Ama Zonguldak&[#]8217;ın yeni ve çok amaçlı bir Valilik Binası&[#]8217;na ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burası uygun diye düşünüyorum.
Mevcut bina yetersiz. Otopark başta olmak üzere pek çok sorunu var. Ayak altında yani şehrin akışkanlığını engelleyen bir konumu da var&[#]8221; şeklinde konuştu.


&[#]8216;Yerel kaynaklar olursa yapılır&[#]8217;


Vali Erdal Ata yeni binanın yapılabilmesi için yerel kaynakların desteğinin de önemli olduğunu belirterek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda sadece devlet imkanlarıyla bu binanın yapımına sıcak bakılmayabileceğini hatırlattı. Zonguldak&[#]8217;taki yerel kaynakların desteklemesi durumunda devlet desteğinin daha kolay sağlanabileceğini belirten Ata, &[#]8216;kimler olabilir&[#]8221; şeklindeki soru üzerine; &[#]8220;Erdemir olabilir, kömür işletmecileri olabilir, burada kullanılacak malzeme üretimi yapan firmalarımız olabilir. İnşaat malzemesi üretimi yapan firmalar olabilir. Böyle bir destek olduğunda devlet desteğini sağlamak daha kolay olur&[#]8221; dedi.


Yıkılabilir veya devredilebilir


Vali Erdal Ata yeni bir Valilik Binası yapılması durumunda mevcut binanın yıkılabileceğini veya Zonguldak Belediye Binası olarak ta kullanılabileceğini söyledi.
Mevcut binanın yetersizliğinden yakınan Ata, düşünce aşamasında olan bu gelişmeyle ilgili somut bir adım atılmadığını belirterek başlamak zemin oluşturulabileceğini vurguladı.


Hastane Binası ve Spor Salonu


Vali Erdal Ata geçtiğimiz günlerde yaşanan tartışmalarla gündeme damga vuran yeni hastane binasıyla ilgili olarak çalışmanın da devam ettiğini belirterek; &[#]8220;Hastane binasıyla ilgili karar kesinleşmedi ancak spor salonu inşaatının yapılacağı alana yapılması konusunda görüş birliği sağlandı. Burada bakanlıklar arasında yapılacak görüşmelerin ardından netleşmesini bekliyoruz. Burada şu an yapılan çalışmalar hastane binası yapılması durumunda engel teşkil edecek çalışmalar değil&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi