CHP&[#]8217;de yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül&[#]8217;ün il başkanlarıyla son gelişmeleri değerlendireceği toplantıdan çıkacak sonuç merak ediliyor. Sarılgül&[#]8217;ün çıkışıyla uzun süredir beklenen çıkışı yapamayan TDH yeni bir rota belirlemeye çalışıyor. TDH Zonguldak temsilcisi Harun Akın&[#]8217;ın yaptığı açıklamada da bunun ip uçlarını görmek mümkün.
Akın açıklamasında şunları söyledi; &[#]8220;Sayın Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun CHP Genel Başkanı olması Ülkemiz için, CHP için ve benim için çok önemli bir gelişmedir. Benim CHP&[#]8217;den ayrılış sebeplerim herkes tarafından bilinmektedir. Bunlar geçmişte kaldı biz önümüze bakıyoruz.
Sayın Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun CHP kurultayında yaptığı konuşma, katıldığı programlarda yaptığı konuşmalar, CHP İl ve İlçe Başkanlarına CHP&[#]8217;yi herkese açın talimatı çok önemlidir.
TDH bu önemli gelişmeleri yok sayamaz mutlaka değerlendirmelidir.
Yalnız şu da bir gerçektir ki; THD 81 İlimizde örgütlenmiş olup 12 Haziran&[#]8217;da partileşme sürecini resme olarak yerine getirecek siyasi harekettir.
TDH Ülkemizde değişim talebi ile ortaya çıkmış Genel Başkanı, Genel Merkezi, İl Başkanları, İlçe ve Belde Başkanları, Köy Temsilcileri, Gençlik ve Kadın Kolları olan siyasi bir harekettir.
Tüm bu gelişmeleri yönetimlerimizde konuşuyoruz. Bundan sonra atılacak adımları takip ediyoruz.
4 Haziran&[#]8217;da İl Başkanları toplantısı var. 12 Haziran&[#]8217;da daha önceden alınmış parti kurma kararımız var.
Hepsini konuşacağız Ülkemiz için ne doğru ise onu yapacağımıza inanıyorum.
Ben şahsım olarak TDH derdimiz Zonguldak anlayışı ile katıldım yine bu anlayışımı koruyarak İl&[#]8217;im için Ülkem için ne doğru ise onu yapmaya çalışacağım&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi