Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli´ye atanmasının ardından 2 yıl aradan sonra ilk kez geldiği Zonguldak´ta, Karaelmas Gazeteciler Derneği´nde (KGD) gazetecilerle bir araya geldi. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, yönetim kurulu üyeleri, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcisi tarafından karşılanan Erkmen ile gazeteciler hasret giderdiler. Dernek Başkanı Atilla Öksüz, &[#]8220;Vali Yavuz Erkmen´in Zonguldak´ta görev yaptığı süre içerisinde basına karşı gösterdiği ilgi, hoşgörü ve duyarlılık hafızamızda çok canlı duruyor. Kentsel, ekonomik ve toplumsal sorunların çözümünde ortaya koyduğu çözüm anlayışı ve yönetim tarzına yönelik zaman zaman yapılan eleştiriler karşısında da bu hoşgörüyü gösterdi. Biz kendisini her zaman hatırlıyor ve bu süre içerisinde gösterdiği çabalar adına teşekkür ediyoruz. Sayın Valim memleketinize hoş geldiniz&[#]8221; dedi.
Vali Yavuz Erkmen ise, Zonguldak´ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, 30 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan grizu faciası dolayısıyla taziye ziyaretlerinde bulunmak için geldiğini söyledi. Vali Erkmen, &[#]8220;Maden şehitlerimize Allah´tan rahmet, sevdiklerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Gönül ister ki, bu acılar bir daha yaşanmasın&[#]8221; dedi.
Zonguldak´ın kendi hayatında önemli bir yeri olduğunu ve 17 yıl Zonguldak ve çevresinde görev yaptığını belirten Erkmen, &[#]8220;Burası benim memleketim gibi. 2008 yılında Denizli´ye tayin olduktan sonra ilk kez gelebildim. Ancak bu sürede burada bulunan dostlarımızla, arkadaşlarımızla bağlarımızı hiç koparmamaya özen gösterdik. Burada Zonguldak´ın acılarını paylaşmak için bulunuyorum. Bu arada pek çok dostumuzu da görmek nasip oldu. Görev yaptığım süre içerisinde her zaman iç içe olduğumuz siz basın mensubu arkadaşlarımızla da birlikte olmaktan son derece keyif aldım ilginize teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Gazetecilerle tek tek kucaklaşan ve hasret gideren Erkmen, evlenen gazetecileri tebrik ederken, anne ve baba olanları da kutladı. Vali Yavuz Erkmen ile gazeteciler daha sonra farklı konularda sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Ziyarete, Zonguldak Belediyesi önceki dönem Başkanı Secaattin Gonca, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Trabzonlular Derneği Başkanı Adil Bahadır, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Genç Parti İl Başkanı Ali Sağır, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Şerafettin Nas, Atletizm İl Temsilcisi Gökhan Köksal katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi