Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nce CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş arasındaki "Toplantıya Katılma Polemiği" gündemdeki yerini koruyor.

POSBIYIK NE DEMİŞTİ?

Posbıyık, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in, ilçede düzenlediği toplantıya katılımlarından dolayı CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz'a tepki göstererek, şunları kaydetmişti:

"Ya be kardeşim, Sayın Milletvekilleri, Siz Ereğli'ye gelip, ilçe başkanına ve bana uğramıyorsunuz, koşarak OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'nın etrafında fır döndü dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir? Bu nasıl particiliktir? Senin belediye başkanın, ilçe başkanın, Ereğli'yi en iyi bilenler, onlardan bilgi alman lazım. Tamam, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'yla bir takım işlerin vardır falan eyvallah ama esas olan partidir. Ne diyeyim ben size ya? Ondan sonra Ankara'ya gidiyorsun, 'Posbıyık7a destek veriyor diye' bir milletvekili ile kavga ediyorsun. Sonra Genel Başkan'a gidip benim hakkımda her zaman olduğu gibi yalanlar söylüyorsun. Sana Ankara'dan oy vermediler, Ereğli'de oy verdiler. Yazıklar olsun! Üzülüyorum, çok üzülüyorum."

DEMİRTAŞ'IN YANITI DA 'SERT' OLDU!

Milletvekili Demirtaş da, partilisi Posbıyık'ın kendisi ile Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "kendisi bizi, 'Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip çıkıyor Platformu' toplantısına neden çağırmadı. Hala kasaba siyaseti yapıyor" dedi.

Milletvekili olarak çağırıldıkları her toplantıya, programları uygun olduğu sürece katıldıklarını belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"4,5 yıldır da katıldığımız her toplantıda Ereğli ve Zonguldak'ın haklarını savunduk. Beni eleştiriyorsun ama seçilmiş milletvekilini platform toplantılarına neden çağırmıyorsun. Eğer Erdemir'deki toplantıya çağırılmadıysa, ayna baksın, kendisini 'Check' etsin. "Acaba bu toplantıya neden davet edilmedim' diye kendisini sorgulasın, özeleştirisini yapsın. Biz, kavga partisi değiliz, davet edildiğimiz yere, toplumsal çıkarları düşünerek gider, görüşlerimizi de açık ve net söyleriz. Kaldı ki, ben, katıldığım toplantının ardından partimizin ilçe binasına giderek, oradaki yöneticilerimizin ve üyelerimizin bulunduğu ortamda, toplantının içeriği hakkında bilgilendirme yaptım."

ERTUĞRUL'UN TECRÜBESİZLİĞİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Erdemir'deki toplantıya katılmaktan son anda vazgeçtiğini öğrendiği CHP İlçe Başkanı Eylem Eruğ Ertuğrul'un bu davranışını 'siyasi tecrübesizlik olarak nitelendirerek, şöyle dedi:

"Sayın Ertuğrul genç ve siyaseten deneyimsiz bir arkadaşımız. Önceden katılacağı duyulan toplantıya, sabah gelen haberle katılmayacağını öğreniyoruz. Aslında telefonla arayarak bize soracaktı, katılacaktı. Arkadaşımızın Parti gelenek ve teamüllerinin henüz kavrayamamış olduğunu düşünüyorum. Bu tavrını tecrübesizlik olarak algıladım, katılsaydı iyi olurdu. Bu sayede, en üst düzey katılım olan bir toplantıda en üst düzeyde fikir edinmiş, öneri sunmuş olurdu."

Editör: Pusula Gazetesi