İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, Emniyet ve Tarım Müdürlüğü personelinden sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı personeline de seminer verdi. İl Jandarma Alay Komutanlığı&8217;nda görevli er, erbaş ve rütbelilere &8216;Öfke ve Baş etme Yöntemleri&8217; konu başlığı altında düzenlenen seminerde slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi.


Tüm personele yönelik


Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, seminerlerin Jandarma Alay Komutanlığına bağlı il, ilçe, belde karakollarında görevli tüm er, erbaş ve rütbelileri kapsadığını belirtti. Bir süre önce yerinde eğitim şeklinde karakollarda başlayan çalışmanın devam ettiğini belirten Akdağ eğitim çalışmalarını 28 Mayıs tarihinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.


İntihar konusu da işlendi


Doktor Ayşin Akdağ &8220;Çağımızın en güçlü duygusu olan ve kişilerarası ilişkileri olumsuz etkileyen, kişinin kendi sağlığını ve hayattaki verimliliğini düşüren, böylece hayat kalitesini etkileyen duygu olan öfke, toplumda yaşayan herkesin ortak sorunu haline gelmiştir. Seminerde ayrıca öfkenin kişinin bir çeşit kendine yönelme davranışı olan öz kıyım (İntihar) konusunda da bilgi verilmiştir&8221; diye konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi