Çaycuma Belediyesinin şirketi ÇAYBEL tarafından Çaycuma terminaline açılan yöresel ürünler satış noktası vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çaycuma Belediyesinin, ÇAYBEL aracılığıyla Çaycuma Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde "Yöresel Tatlar, Ürünler" adıyla açtığı yöresel ürünler satış noktası vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Geceleri geç saatlere kadar hizmet veren pazar, içindeki kafeterya bölümü ile de, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların uğrak noktasını oluşturuyor. Yöresel ürünler pazarında başta Çaycuma manda yoğurdu olmak üzere birçok yöresel ürünün satışı yapılıyor. Devrek Güneşi Kooperatifi ve Zonguldak Arıcılar Birliği ile işbirliği yapılarak ürün portföyü geliştirilen satış noktasında, Çaycumalı kadınların emeğinin değerlendirilmesi de amaçlanıyor.

ÇAYCUMA'MIZLA TANIŞMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ

Konuyla ilgili sosyal medya adresinden açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Bu mekanın adı Çaycuma. Meşhur manda yoğurduyla, sermesi, gözlemesi, cevizli kömeci, çöven ekmeği, mısır ekmeğiyle, cevizi, fındığı, kestanesiyle, reçeli, pekmezi, kestane balıyla, tarhanası, makarnası, turşusu, sirkesi, kızılcık ekşisiyle, pelemet bezi, el emeği işlemesiyle, kısacası, tarihi dokusu ve lezzetleriyle, sıcak bir ortamda, çay ve kahve eşliğinde, Çaycuma'mız ile tanışmak isteyen herkesi, mekanımıza bekleriz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi