İnanış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar, bugünki Kulis köşesinde "Tayyip Reis duyarsa" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Adnan Küçükvar, özel maden ocaklarında çalışanlara iki asfari ücret verilip verilmediğinin denetlenmesi gerektiğini yazdı.

İşte "Tayyip Reis duyarsa" başlıklı o yazı:

'Çelişkiye bak' başlığıyla vermiştik haberi. 'Zonguldak'ta iş var, işsiz var iş yok' diye yorumlamıştık.

200 bin çalışan 160 bin emekli ve 50 bin kayıtlı işsizin olduğu Zonguldak'ın sosyal yaşamı giderek daralıyor. İnsanların yaşam kalitesi giderek bozuluyor. Aslında, Ödediğimiz vergi kadar yatırım alsak, bir nebze olsun düzelecek işler. Ancak, bir türlü bitirilemiyor bu iş. Seçilmiş ve atanmışlar, halkın gözünü boyamak için 'Reklam' atışları yapıyorlar.

İŞKUR Zonguldak'ta 547 işyerinde yaptığı incelemede 3 bin 820 istihdam alanı(Ekim 2019) tespit etmiş. Yani, Zonguldak'taki özel maden işletmeleri işçi arıyormuş. Yeraltında çalışanın iki asgari ücret aldığı, hafta tatilinin iki güne çıkartıldığı, mesai saatlerinin ayarlandığı bir zamanda ve işçi sağlığı-iş güvenliği konusunda birçok yaptırımların gerçekleştirildiği ortamda, işsiz vatandaş neden çalışmasın?

Ortada bir 'Bit yeniği' yok mu sizce.

Bir kez yazdım bunu. Bir kez daha yazıyorum. İŞKUR başta olmak üzere, şehrin Cumhurbaşkanlığı temsilcisi bürokratlar ile İktidar Partisi'nin Zonguldak'taki ilgilileri, 'Hizmet ve vatan sevmek' adına bu yazıya kulak vermelidir.

Yapılan tüm eleştirilere rağmen, kömür madenciliğinde, ödenmesi gereken 'Resmi ücret' ve 'Çalışma şartları' uygulanıyor mu? Yoksa, Hükümetin sağladığı bu şartlar, ''ye mi alınıyor?

İktidar Partisi içinde 'Kaçak' ve 'Yasal kömürcülük' yapanların çokluğu acaba bu 'Denetimi' engelliyor mu? Peki, 'İstihdam açığı' araştırması yapan İŞKUR, neden iyileştirme yapılan maden ocaklarında 'İşsizlik' olduğunu araştırmıyor?

Kaçak ocakları boş verin. Kaçak ocaklarda, köstebek usulü kömür çıkartılıyor, insanlık dışı üretim yapılıyor. Peki Özel ocaklarda çalışanlar iki asgari ücret maaş alabiliyor mu? Kıdem tazminatı alabiliyor mu? İŞKUR neden bunları araştırmıyor?

Kaçak ocaklarda En kötü şartlarda çalışan 'İşsiz', neden iyileştirilmiş, Devlet ocağına (TTK) yakın şartlar oluşturulmuş Özel ocaklarda neden çalışmasın?

Bu konunun üzerine gidilmeyecekse, neden yasalar çıkartılıyor? Göz boyamak için mi? Cumhurbaşkanı gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Madenlerin 'İnsani şartlarda çalışması' için düzenleme yapılıyor. Zonguldak, uygulamada 'TIRT'. Bu konu daha detaylı devam edecek

TAYYİP REİS DUYARSA!..

Editör: Pusula Gazetesi