Sıvaları dökülen, kolonlarında derin çatlaklar oluşan, depreme dayanıksız olduğu belirlenen, yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen ve hakkında 2008 yılında yıkım kararı verilen Amasra Öğretmenevi&8217;nin yıkım işlemlerine sonunda başlandı. Geçen Ocak ayında belediye tarafından önüne uyarı levhası asılan binanın yıkımı için gerekli ödenek temin edilmesine ve bu ödenekle ihaleye çıkılmasına rağmen gecikmeli olarak başlayan çalışmalarda önce pencereler söküldü.


Çatlaklar büyüyordu


Birinci derece deprem bölgesi olan ilçede alınan karar gereği iki yılı aşkın bir zamandır yıkılmayı bekleyen ve üzerinde "tehlike uyarı" levhası bulunan binanın kolonlarındaki çatlaklar son zamanlarda daha da büyümüştü. Zemininde kum ve su olabileceği belirtilen binanın kendiliğinden yıkılma olasılığı bulunması ilçede tedirginlik yaratıyordu. Bina uzun süredir içinde oturulmadığı için bakım da yapılmadığından dökülüyordu. Amasra öğretmen evinin yıkımı içinden başladı. Katlar arasında delik açılmış, üst kattaki molozlar alt kata, kimseyi rahatsız etmeden dökülüyor.


Tehlikeye dikkat çekmiştik


Gazetemiz konuyu birkaç kez haber yaparak gündeme getirmiş, tehlikeye dikkat çekmişti. Güvenli olmayan binanın kendiliğinden yıkılmasından korkulurken, kısa bir süre önce yaptığımız &8216;tehlike sürüyor&8217; başlıklı haberimizde vatandaşlar yetkililerin yıkım işlemini yapmak için daha ne beklediğini anlamadıklarını söylemişlerdi.

Editör: Pusula Gazetesi