21 Mayıs Süt Günü nedeniyle Zonguldak Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen &[#]8220;Süt ve sütün beslenmemizdeki yeri ve önemi&[#]8221; konulu komposizyon yarışması ödül töreni Çaycuma Şehit Hasan İlk Öğretim Okulu&[#]8217;nda yapıldı.
Törenden önce maden şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Törene; Tarım İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile etkinliğe sponsor olan firmaların temsilcileri katıldı.
Zonguldak Damızlık Sığır yetiştiriciliği adına konuşma yapan Başkan Yardımcısı Muhammet İnam sütün önemini anlattı.
İlçe Tarım Müdür Aydın Çelik, 21 Mayıs&[#]8217;ın Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Süt Haftası olarak ilan edildiğini belirterek; &[#]8220;Bebelikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa hayatımızın her döneminde vücudumuz için gerekli besin maddelerinden biri olan sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketimin artırılmasını sağlamak amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonun aldığı kararla 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin büyük önem taşıdığı bilinen bir gerçektir. Kalsiyum, protein, A, B, D ve E vitaminleri bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri, yaşamımızın her döneminde vücudumuz için hayati önem taşımaktadır. Süt alırken, hastalık yapıcı etkenlerden tamamen arındırılmış, besin değeri yüksek pastörize ve uzun ömürlü sütler tercih edilmelidir ve etiketlerinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı&[#]8217;nından üretim izni alınıp alınmadığına, üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Daha sonra &[#]8216;Süt ve sütün beslenmemizdeki önemi&[#]8217; konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek, Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği tarafından tüm okul öğrencilere süt dağıtıldı. Palyoça gösterişleri ile ödül töreni sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi