Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesi 1. Nolu Kuyu´nun eksi (-) 540 kodunda yaklaşık 6 gün önce patlama meydana gelmiş, patlamada 30 madenci yaşamını yitirmişti. Yapılan kurtarma ve tahlisiye çalışmalarının ardından 28 maden işçisinin cesetleri, yeraltından çıkarılmıştı.
Cep telefonu ile patlama görüntülerinin çekildiği ocağın içerisinden ise ilk görüntüler, Ramazan ayında İHA objektiflerine yansımıştı. Görüntülerde, patlama sonrasında halatları kopan ve kullanılmaz hale geldiği açıklanan kafesle eksi 540 koduna inen özel firma çalışanı madencilerin ezan okuyup, sahur vakti yemek yemeleri yer alıyor.
Görüntülerde ise hayatını kaybeden 8 madenci yer alıyor. Sahurda ezan okuyan Şahin Tavukçu ise emekli olmasına rağmen ev alabilmek için yeniden ocakta çalışmaya başlamıştı. 1.5 yıl sonra ocağa yeni başlayan Tavukçu´nun cenazesi ise Karabük´ün Yenice ilçesine bağlı Keyfallar köyüne defnedildi. 21 Ağustos 2009 tarihinde yer alan görüntülerde Tavukçu, ekmek parası için yerin 540 metre altında olduklarını söylemişti. Tavukçu, "Ekmek parası için yerin 540 metre altındayız. Arkadaşlarla sahur yemeğini yemiş
bulunuyoruz"
Görüntülerde hayatını kaybeden diğer madenci Sabri Özdal ile röportaj yer alıyor. Özdal da "Bu mübarek günde yerin 540 metre altında sahurumuzu açtık. Bundan çok mutlu olduk" diye konuşmuştu.
Yaklaşık 11 ay önce çekilen görüntülerde halen cesedine ulaşılamayan Murat Özbay, defnedilen Tarık ve Volkan Candemir kardeşler, defnedilen Erman Çaylıoğlu, Ramazan Bakıroğlu, Sabri Özdal, defnedilen Şahin Tavukçu, Serkan Yılman yer almıştı.
Editör: Pusula Gazetesi