Basın açıklamsında meydana gelen patlamanın ihmal sonucu meydana geldiğini söyleyen avukatlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve taşeron firma hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Adliyesi önünde toplanan avukat, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Maden Ocağı&[#]8217;ndaki grizu patlamasında 2 mühendis ve 28 işçinin ölümüyle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Patlamanın iş kazası değil, cinayet olduğunu belirten avukatlar, özel maden ocaklarında iş kazası geçirme oranının yüzde 63.7, kamu ocaklarında ise yüzde 33.4 olduğunu söyledi.

"Kader değil cinayet", "İş kazası değil cinayet" yazan dövizler taşıyan avukatlar, gereken önlemlerin alınmasını istediklerini belirterek, iş tedbirini almayan işverenle hükümetin aynı oranda suçlu olduğunu söyledi. Ölümlerin sorumlusunun hükümet ve taşeron firma olduğunu söyleyen avukatlar, sermaye birikimi ve aşırı kar hırsı için işçileri ölümüne çalışmaya zorlama, işçilerin ölümüne çalışmasına göz yumma, görevi isteyerek ve bilerek yapmamak suretiyle iş cinayetine sebebiyet vermek iddialarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve taşeron firma hakkında suç duyurusunda bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi