TTK´da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden Volkan Candemir (24), ağabeyi Tarık Candemir (25) ve arkadaşları Erman Çaylıoğlu (24) için Çaycuma ilçesine bağlı Çayköy köyünde cenaze töreni düzenlendi.
Çayköy Mevlana Camii´nde düzenlenen törene eski TBMM Başkanı Köksal Toptan da katıldı. Törende konuşan Toptan, adli ve idari soruşturmaların başladığını bildirdi. Bu olaylardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Toptan, "Eğer varsa eksik ve ihmal, adli ve idari incelemenin ardından çıkacaktır. Bu olaylardan ders çıkarmalıyız. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Tarık ve Volkan Candemir´in babası Nurettin Candemir de çocuklarının tabutlarına sarılarak feryat etti. 5 yıllık evli Tarık Candemir´in 3.5 yaşındaki oğlu Erdem bebek ile eşi Şengül Candemir de cenaze töreninde feryat etti. Cenaze namazının kılınması ile madencilerin cenazeleri taşınırken Tarık Candemir´in eşi Şengül Candemir, "Tarık, beni bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağladı.
Annesinin feryat ettiğini gören 3.5 yaşındaki Erdem bebek de ağlamaya başladı. Erdem bebek ve annesi Şengül Candemir, alandan uzaklaştırıldı.
Tarık Candemir´in kardeşi Volkan Candemir ve arkadaşları Erman Çaylıoğlu´nun bekar olduğu öğrenildi. Cenazeler köy mezarlığında defnedildi.
Editör: Pusula Gazetesi