Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, önceki gün Zonguldak´a gelerek kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın açıklamalarından üzüntü duyduğunu belirtti.
Zonguldak ve ülke tarihinin en büyük acılarından birinin yaşandığını belirten Köktürk, açıklamasında şöyle dedi: "Yüreklere düşen acının kuvvetini ve meydana gelen olayın vehametini kelimelerle tarifi olanaksızdır. Ancak, "bölge insanı bu tür olaylara alışık" söyleminde bulunan Sn. Başbakan olayın niteliğini ve doğan acının büyüklüğünü idrak etmekten yoksun olduğunu görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.
Sn Başbakan bu söylemiyle sadece olayın vahametini muhakeme etmekten uzak olduğunu değil, aynı zamanda insani duygularını da kaybetmekte olduğunu ortaya koymuştur. "Ölüme alışmak" mümkün müdür?
Zonguldak ve ülke insanımızın kaderi ölüm yazgısına teslim olmak ve teslim edilmek midir? Bu anlayışı şiddetle ret ediyoruz.
Çocuğunu kısa dönem askere bile Vali eşliğinde gönderen Sn. Başbakanın Zonguldak ve ülke madenci ailelerinin eşlerini ve çocuklarını yerin yüz metrelerce altına ve bugün kara toprağa hangi duygularla gönderdiğini anlamaya ve gereğini yapmaya devam ediyoruz.
Sayın Başbakan bu ülkenin insanlarının kendi iktidarına teslim edildiğinin farkına varmalıdır.
Artık madencilik sektöründe yaşanan bu acılar ve yaşanan süreç ciddi şekilde masaya yatırılarak, bu olayların gerçekleşmemesinin önlemleri alınmalıdır. Ve Sayın Başbakan öncelikli görevi olduğunu bilmelidir.
Bu düşüncelerle tüm Zonguldaklıların, maden emekçilerinin acısını yürekten paylaşıyoruz. Yitirdiğimiz maden emekçilerinin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun."
Editör: Pusula Gazetesi