TTK Karadon Müessesesi´ne bağlı Gelik İşletmesi´nde son gelişmeleri alan ve incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bir televizyona verdiği demeçte, ailelere ilk etapta 10´ar bin lira destek sağlayacaklarını bildirdi.
Cenazeleri morga getirilen 28 işçiden 25´inin yakınları tarafından kimlik tespitinin yapıldığını ifade eden Bakan Ömer Dinçer, üç cenazenin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Geriye kalan iki maden işçisi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Dinçer, şöyle dedi:
"Hayatını kaybeden madencilerin bazı arkadaşları, kimlik Karadon´da kimlik tespiti yaptı. Sonra hastanelere gönderildi. Hastanede savcılık tarafından da tespit yapıldı. Ama bazılarının tespiti yapılamadı. Şu ana kadar 3 kişinin kimliği tespit edilemedi. Yaklaşık 25´e yakını tespit edildi. Kimliği tespit edilen cenazeler ailelerine teslim edildi. Hatta bazıları bile defnedildi."

"DERS ÇIKARTMALIYIZ"
Bu tür olayların hüzün verici olduğunu ifade eden Bakan Ömer Dinçer, bu olaylardan ders çıkartılması gerektiğini vurguladı. 10 yıldır maden kazalarında yaklaşık bin kişinin olduğunu dile getiren Bakan Dinçer, kendileri için bir kişinin ölmesi ile bin kişinin ölmesi arasında fark olmadığını söyledi. Acının hep aynı olduğunun altını çizen Bakan Dinçer, "Bizim için hüzün verici bir şeydir. Sabahtan acı ve gözyaşı vardı ama 4 gündür acı ve gözyaşı vardı. Bundan da ders çıkartmalıyız. Uzun zamandan beri
bunlardan çıkarttığımız derslerden uzun mesafeler kat ettik. 10 yıldır maden kazalarından yaklaşık bin kişi ölüyor. Bunu yüzde 30´a kadar azalttık. Bir kişi ile bin kişinin ölmesi arasında bizim için fark yok. Devletin ve işverenin alacağı tedbirler çok önemlidir. Eğer bunlardan herhangi birinde ihmal oluyorsa sonucu ölümle oluyor" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi