Kardeş Kurum Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)&8217;inden ilimize gelen 9 Eylül İlköğretim ve Levent İlköğretim okulu öğrenci ve öğretmenleri dün Milli Eğitim Müdür Hacı Ali Yeşilyurt&8217;u ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, &8220;Bizler eğitimle uğraşan devletin görevlileri olarak elimizden geldiği ölçüde, yüreğimizin yettiği ölçüde öğrencilerimizin yanında olduk. Bugün burada kardeş kurum projesi kapsamında Bartın&8217;ın en güzide okullarından olan Cumhuriyet İlköğretim okulumuz Kıbrıs&8217;a bir seyahatte bulundular. Orada gösterilen sevgi, kardeşlik ve misafirperverlikten dolayı 9 Eylül İlköğretim ve Levent İlköğretim okullarımızın öğretmen ve öğrencilerine Bartın halkımız adına teşekkür ediyorum&8221; dedi.


Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız


Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt konuşmasında &8220;Misafirlerimiz ilimizde kaldıkları sürece, onların bizlere göstermiş olduğu misafirperverliğin karşılığını en iyi şekilde vereceğimize inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok. Bartın, Karadeniz&8217;in incisi ve Fatih Sultan Mehmet&8217;in Çeşm-i Cihan, dünyanın göz bebeği dediği Amasra&8217;mızla güzel bir il. Tabi mütevazi kentimiz gerek doğal güzellikleriyle gerekse tarihi güzellikleriyle eşsiz ve emsalsiz. Tabi ki bu ilin kendine göre mütevazi imkanları sınırlı. Gönül isterdi ki misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayalım. Eğer bir kusurumuz olursa misafirlerimizin affına sığınıyorum. Bartın&8217;ın sevgili çocuklarımızın hayatlarında belki özel bir yeri olacak. O nedenle de misafirlerimizi ağırlamaktan mutluyum&8221; diye konuştu.


Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz


Hacı Ali Yeşilyurt, &8220;Bugün milletleri millet yapan, insanı insan yapan en önemli değerlerin içinde en önemlisi eğitimdir. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Bugün en önemli iş insanoğlunun eğitim işidir. Ciddi bir iştir. Biz bununla meşgulüz. Tabi fedakâr ve cefakâr öğretmen arkadaşlarımızla ve yöneticilerimizle hiçbir zaman gocunmadan yorulmadan, bıkmadan sevgimizi geleceğimizin teminatı çocuklarımıza vererek en iyi şekilde onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Yüce önder Atatürk&8217;ün belirttiği gibi çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Kıbrıs&8217;ın geleceği de işte bu genç yavrularımızdır. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak. Bütün misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor, saygılar ve sevgiler sunuyorum&8221; şeklinde konuştu.


Ziyaretin anısına hediyeler verildi


Karşılama nedeniyle hazırlanan programı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Demirci sundu. Müdür Yeşilyurt, Kıbrıs&8217;tan gelen öğretmenlere ve öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, Kıbrıslı öğretmenler de Müdür Yeşilyurt&8217;a ziyaretlerinin anısına Kıbrıs bayrağı ve Kıbrıs&8217;a özgü süs eşyası armağan etti. Kıbrıslı öğrencilerin Cumartesi günü Kıbrıs&8217;a dönmek üzere yola çıkacakları bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi