Vosvos severler bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan &8216;BARVOSTIN&8217; Bartın Vosvos yaz kampında &8216;Yaza Bartın&8217;da merhaba demeye hazır mısınız?&8217; sloganıyla Bartın&8217;da bir kez daha bir araya gelecek. 4-5-6 Haziran tarihlerinde İnkumu tatil beldesinde düzenlenecek olan kampa geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun katılımın olması bekleniyor. Volksder, Vosvosturk, Vosbağ, Ankivos Vosvos dernekleri ve grupları ile Kastamonu, Zonguldak, Karabük, İzmit ve İstanbul&8217;dan Vosvos severlerin katılımıyla gerçekleşecek kampa Bartın Belediyesi&8217;nin destek vereceği belirtildi.


Doğayı kucaklayacaklar


Kampla ilgili açıklamada bulunan Bartın Vosvos Tutkunları (BARVOSTIN) kurucuları Arda Çalıkoğlu, Serkant Yıldırım, Okan Kabadayı; &8220;Kampa katılan vosvos severler Karadeniz&8217;in sularında serinleyecek, eşi benzeri olmayan kumsallarında aktivitelerde bulunacak, güneşin Bartın&8217;da bir başka battığını görecek. Karadeniz&8217;in güzel ormanlarında mangal keyfi yapıp, kumsaldaki kamp ateşi etrafında canlı müzik konserinde eğlenecekler. BARVOSTIN 3. Vosvos yaz kampının yapılacağı Bartın&8217;ın İnkumu tatil beldesi 3 kilometrelik plajı, temiz denizi, ormanların denizle kavuştuğu ve her türlü insani koşulların uygun olması nedeniylede bu tür organizasyonlar için tabiri caizse biçilmiş kaftan olarak vosvos severleri doğasında kucaklamaya hazır&8221; açıklamasında bulundular.


Kültürel etkinliklere destek veriyoruz


BARVOSTIN üyeleri; &8220;2006 Yılından bu yana Türkiye&8217;nin çeşitli illerinde ve Bartın İlimizin Tatil Beldelerinde kamplar kuruyor gezilere çıkıyoruz. Ayrıca davet edildiğimiz kültürel etkinliklere elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu ilgimizi, kişisel çabalarımızı takdirle karşılayan Vosvos dernekleri ve gruplarının desteklerini de arkamıza alarak 2008 yılından bu yana katılımın yıldan yıla arttığı BARVOSTIN Bartın Yaz Kampını düzenliyoruz. Bu yılda biz BARVOSTIN&8217;ı yalnız bırakmayarak destek verecek olan vosvos dernekleri ve gruplarına ayrıca bizlerin çabalarını görerek taşın altına bizlerle birlikte elini sokan Bartın Belediyesi adına maddi manevi desteklerini esirgemeyen Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin&8217;e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız&8221; diye konuştu. Vosvos kampı geçen yıl İnkumu yakınlarındaki Güzelcehisar köyü sahilinde yapılmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi