Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´in gelişmeleri yakından takip ettiği olayda 30 madenciye 48 saattir ulaşılamadı. Madencilerin sağlık durumları hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken ailelerin umutlu bekleyişi yerini endişeye bıraktı. İki bakan da bu sabah saatlerinde gazetecilere verdiği bilgilerde asılsız haberlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Öte yandan bakanlar kuyu ağzına davet ettikleri ailelerle görüşmelere başladı.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu da, özelleştirmeye karşı durulması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Can kavgası veren işçilerimizin yakınlarına bir şeyler söylemek istiyorum. Her şeyden önce hepinize geçmiş olsun. Çok büyük bir acı içerisindeler. Şunu söylediler, en önemli tespit edebildiğimiz noktalardan bir tanesidir. Diyorlar ki, ´Şu yollara bakın. Eğer yollara bakarsanız aşağıdaki işçilerin güvenlik tedbirlerinin hangi noktada olduğunu görürsünüz.´ Yani bunu bu şekilde
tespit edebilmek için alim olmaya gerek yok. Sadece şu yollara bakarak, işçilere verilen değeri anlamak mümkün. Bu anlamda acı çok fazladır."
Aşağıdaki insanların durumunun insanın içerisini acıttığını anlatan Esinoğlu, şunları söyledi: "Bunlara sebep olanlar var. Onlara sebep olanları da bilmediğimiz sürece aynı olaylarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacak. Bunun sebebi şimdiye kadar biriktirdiğimiz bilgi birikimleri bir tarafa bırakarak taşeron işçi kullanarak özelleştirmeye gitmek ve bunların sonunda birikmiş bilgileri yok etmek, birikmiş tecrübeleri yok etmek nedeniyle olan bir kazayla karşı karşıyayız. Bu ilk değil. Bundan sonra da bu
özelleştirmeler bu hızla giderse ölümlerde bundan daha hızlı gidecektir. Onun için hep beraber bu özelleştirmelere karşı durmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak ölümler ile karşı karşıya kalacağız. Şu an aşağıda mahsur olanların kurtulurlar umuduyla sesleniyorum. Yakınlarına geçmiş olsun diliyorum."
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın da Zonguldak´a geleceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi