AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan&8217;la birlikte Almanya&8217;da yaşayan Bartınlılar Derneğine (ALBARDER) ziyarette bulunarak, Dernek Başkanı Ahmet Gökgöz, Türk Dernekleri Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın ve dernek üyesi Bartınlılarla sohbet etti. Gurbetteki hemşehrileri tarafından ilgiyle karşılanan Tunç ziyarette yaptığı konuşmada, Bartınlıların Almanya&8217;da dernek çatısı altında gösterdikleri dayanışma örneğini, birlik ve beraberlik, kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma yönündeki çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.


Artık göç alan iller arasındayız


Bartın&8217;ın yıllardır göç verdiğini, Bartın&8217;da yaşayanlardan daha fazla hemşehrilerinin İstanbul, Ankara ve yurtdışında bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç, son 4 yıldır artık Bartın&8217;ın nüfusu artan iller arasına girdiğini, Bartın Üniversitesi ile bu büyümenin daha da hızlanacağını söyledi. Tunç, Bartın&8217;ın bütün ilçe, belde ve köylerinde çalışmalarının bulunduğunu belirterek; &8220;Her alanda Bartın&8217;ı geliştirmenin büyütmenin gayreti içerisindeyiz&8221; dedi.


Tunç&8217;a teşekkür plaketi verildi


ALBARDER Başkanı Ahmet Gökgöz, dernek üyelerinin sorularını cevaplayan Milletvekili Tunç&8217;a teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökgöz, Bartın için gerçekleştirdikleri güzel çalışmaları takip ettiklerini belirterek, Milletvekili Tunç&8217;un Almanya&8217;da dernek faaliyetlerinde de hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi. Gökgöz, Tunç&8217;a teşekkür plaketi sundu. Dernek yöneticisi ve üyesi Bartınlılarla sohbet eden Tunç, kendisine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti.


İşyerleri ziyaretleri de yaptı


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hasankadılılar Derneğinin Dayanışma Gecesi için gittiği Almanya&8217;da Bartınlı esnaf ve işadamlarını da işyerlerinde ziyaret etti. Bartınlıların yurt dışında kendi işlerini kurmuş olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu söyleyen Milletvekili Tunç&8217;un ziyaret ettiği işyerleri arasında Almanya&8217;nın Duisburg şehrinde evde bakım hizmetleri alanında faaliyet gösteren Bartınlı Asiye Acar&8217;a ait Deva Pflegedienst Şirketi de yer aldı. Tunç ziyareti sırasında şirketin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


Esnaftan Tunç&8217;a teşekkür


Milletvekili Tunç, Almanya&8217;nın Gladbeck Şehrinde Sürücü Eğitim Merkezi bulunan Hasankadılı Şaban Özbek&8217;e ait işyerini ve Bartınlı Sanatçı Sezai Çağdaş&8217;ı sahibi bulunduğu Essen şehrinde faaliyet gösteren Çağdaş Festvali&8217;de ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan&8217;ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde Bartınlı esnaf ve işadamları Milletvekili Tunç&8217;a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Tunç ziyaretlerinde hemşehrilerinin sorunlarını dinleyip istek ve taleplerini de aldı.

Editör: Pusula Gazetesi