Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından daha önce de Atatürk Kültür Merkezi´nin yanında küçük bir yer tutulurken, fakir ve yardıma muhtaç ailelere buradan kıyafet ve ev eşyası yardımı yapılıyor. Yardımların çoğalması nedeniyle ilk yer küçük gelince Kadın Meclisi belediye yazı yazarak eski trafo binasını Sevgi Çemberi adı altında yardım merkezine çevirmek istedi. Belediye tarafından bu istek olumlu karşılanırken, Sevgi Çemberi´nin yeni yerinin açılışı yapıldı. Açılışa, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Başsavcı Zülkarneyn Kısık ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, bir önceki yerlerinin küçük gelmesinden dolayı sürekli açık kalamadıklarını fakat bundan sonra 2. yerlerinin de gün içinde açık kalacağını ve birçok kişiye yardım elini uzatacaklarını belirtti. Posbıyık, &[#]8220;Bugün onurluyuz gururluyuz ama üzgünüz Zonguldak´ta yaşanan kazadan dolayı yapmış olduğumuz etkinliğinin bir bölümünü iptal ettik. İnanıyorum göçük altında kalanların çok sevindirici haberleri alacağız, inşallah göçük altında kalanları yeryüzünde göreceğiz. 20 Kasım 2009 tarihinde sevgi çemberini açtık yaklaşık 6 aydır büyük bir çaba sarf ettik yaklaşık 2 bin kişiyi giydirdik en az 10 hane ev eşyası verdik. Biz bunları çok fazla reklam yapmıyoruz. Yapılan her türlü yardımları gizli tutuyoruz. &[#]8220; dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, yeni açılan yerin çok önemli bir yer olduğunu ve elinden gelen her türlü yardımı edeceğini belirterek, &[#]8220;Dün akşamdan beri izliyoruz Zonguldak´ta üzücü bir olay oldu. Ereğli Belediye Başkanı olarak yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Maden altında kalan işçilerimize Allah´tan yardım diliyoruz. Aslında bugün çok güzel eğlenceler olacaktı. Ama acımız var bu yüzden belli bir yerini yapamıyoruz. Aslında söyleyemiyorlar ama gerçekten çok zor bir işi yapıyorlar. Çocuklarınız eşyalarınızı mobilyalarınızı aklınıza ne geliyorsa kurbanda dahil bir ara kıyma yapılıp dağıtıldığını hatırlıyorum. Şimdiden Ereğli halkına hayırlı uğurlu olsun&[#]8221; diye konuştu.
Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi de, &[#]8220;Öncelikle Zonguldak´taki üzücü olaydan dolayı üzüntümüzü belirtmek istiyorum. Allah orada şu an acı çeken herkesin yardım etsin ve onların yanlarında olduğumuzu unutmasınlar. Gerçek ten çok güzel bir proje önceden yapılması gereken bir proje gerçekten yardımı geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor. Herkes evinden bir parça getirse inanıyorum ki bu zincir daha çok büyüyecek. Ben şimdiden emeği geçen ve yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Sevgi Çemberi Mağazası´nın açılış kurdelesi kesildi.
Editör: Pusula Gazetesi