Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Almanya Hasankadılılar Derneği Dayanışma Gecesi Gelsernkirchen şehrinde bulunan Güneş Düğün sarayında gerçekleştirildi. Almanya&8217;da yaşayan Hasankadılıların yoğun ilgi gösterdiği geceye AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Almanya&8217;da Yaşayan Bartınlılar Derneği (ALBARDER) Başkanı Ahmet Gökgöz, Türk Dernekler Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın ve Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan da katılarak Almanya&8217;daki Hasankadılıları yalnız bırakmadı. Geceye Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Arıt Aydınlar Derneği Başkanı Satı Poyraz ve dernek yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


Amacımız birliği sağlamak


Hasankadılılar Derneği Başkanı Cengiz Demirel, Hasankadılıların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını sağlamak, gurbetteki hemşehrileri arasındaki dayanışmayı artırmak için düzenledikleri geceye katılanlara teşekkür etti. Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan&8217;da gecede yaptığı konuşmada, gurbet elde Hasankadılıların birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, &8220;Bu birlik ve beraberliği sağlayan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum&8221; dedi. Türk Dernekler Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın&8217;da, Türk Dernekler Birliğinin çalışmalarına katkı veren Hasankadılılar Derneği&8217;nin gecesine katılmaktan onur duyduğunu ifade etti.


Gelişmeyi daha net fark ediyorsunuz


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da; &8220;Sizler zorunlu nedenlerle yıllar önce memleketinizden koparak buralara geldiniz. Fiziki olarak buradasınız ancak, kalbiniz hep Türkiye için atmaya devam etti. Türkiye&8217;de olup bitenleri hep takip ettiniz, takip etmeye de devam ediyorsunuz. Ülkemizin özellikle son 8 yılda nasıl geliştiğini sizler her ülkemize geldiğinizde gerçekleşen değişimi ve gelişmeyi çok daha net fark ediyorsunuz. İşte memleketimizin geldiği nokta ortadadır. Artık Almanya&8217;dan uçakla memleketimize Bartın&8217;a Zonguldak&8217;a direkt uçabiliyorsunuz. Yeni açılan havaalanları, duble yollar, toplu konutlar, bayındırlık hizmetleri, yeni fabrikalar, köydes projeleri, sağlık ve eğitim alanında gerçekleştirilen icraatlar hepimizin göğsünü kabartıyor. Köylerimizin ve şehirlerimizin fiziki görüntüsü değişiyor, dünya ekonomik krizle boğuşurken Türkiye&8217;miz İMF&8217;ye ihtiyaç duymadan krizi en az hasarla atlatıyor&8221; diye konuştu. ,


Sürekli gelişiyoruz


Milletvekili Tunç, &8220;Türkiye&8217;miz fiziki gelişim ve dönüşümün yanı sıra demokratikleşme alanında da çok önemli mesafeler aldı. Anayasa değişikliği meclisten geçti 12 Eylül tarihinde de milletimizin onayına sunulacak, Milletimizin, ülkemizin demokratik hukuk devleti niteliğini güçlendirecek bu değişikliklere büyük bir çoğunlukla onay vereceğine yürekten inanıyoruz. Türkiye aktif dış politikasıyla dünyadaki saygın yerini aldı. Bu gün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin Başkanı bir Türk Milletvekili, işte Türkiye&8217;nin geldiği nokta bu, ülkemizle gurur duyuyoruz. Avrupa Birliği ile müzakere aşamasına gelen, 151 tane ülkenin oyunu alarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi seçilen, iki dönemdir İslam Konferansı Teşkilatının genel sekreterliğini üstelenen, komşuları ile kavga etmeyi bırakıp, komşuları arasında çıkan anlaşmazlıklarda arabulucu görevi üstelenen güçlü ve saygın bir Türkiye hepimizi gururlandırıyor&8221; şeklinde konuştu.


Çocuklarımızı iyi yetiştirelim


Milletvekili Tunç, Almanya&8217;da son yapılan eyalet seçimlerinde çok sayıda Türk Milletvekilinin seçilmesinin gurur verici olduğunu da belirterek; &8220;Burada çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim. Büyüklerimiz 40-50 yıl önce buralara madende çalışmak için geldi. Şimdi onların torunları kendisini iyi yetiştirerek, en üst makamlara kadar geliyorlar. Çocuklarımızı okutalım. Onları mühendis, doktor, avukat yapalım, iyi yetiştirelim. Almanya&8217;nın geleceğinde onları söz sahibi yapalım. Türk kökenli milletvekillerinin sayısını artıralım. Sizler, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, hemşehrilerimiz arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak, birlik ve beraberliği artırmak adına güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Bu güzel çalışmalarınızda bizler de her zaman destek olmaya devam edeceğiz&8221; dedi. Gecede Hasankadılılar Dernek Başkanı Cengiz Demirel tarafından Milletvekili Tunç ve Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan&8217;a derneğe katkılarından dolayı plaket verildi.



Editör: Pusula Gazetesi