Bartın Valiliği tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı dâhilinde &8216;Kırsal Bölgelerde Sivil ve Sosyal İşbirliği ile Kimlik Oluşturulması&8217; isimli proje kapsamında Grundtvig Öğrenme Ortaklığı heyetinin Bartın ziyareti başladı. Türkiye&8217;nin proje ortakları olan Finlandiya, Almanya ve Fransa ülkelerinden gelen 11 kişilik heyet, Kırsal Bölgelerde Sivil ve Sosyal İşbirliği ile Kimlik Oluşturulması konusunda ilimizde yürütülen çalışmaları incelemek üzere Bartın&8217;a geldi.


Perşembe gününe kadar sürecek


Heyet dün ilk olarak İl Özel İdaresi&8217;nde Türk sosyal yaşantısının, derneklerin nasıl çalıştığının ve ilimizde aktif olarak çalışan derneklerin çalışma sistemleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Kadın Dayanışma Merkezi&8217;ne ziyarette bulunan heyet burada dernek yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu. Kadın Dayanışma Merkezi&8217;nin nasıl finanse edildiği hakkında bilgi alan heyet, proje konusu olan sosyal ve sivil işbirliği yoluyla kırsal kesimlerde kimlik oluşturma programı çerçevesinde Türkiye&8217;de bu kimliği oluşturmada derneklerin rolü üzerinde durdu.


Tekne turu ve Amasra gezisi


Kadın Dayanışma Merkezi ziyareti sırasında heyete eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Kadın Dayanışma Merkezi&8217;nin finansal işleriyle Bartın Belediyesi&8217;nin ilgilendiğini belirterek, Bartın Barosu&8217;nun da merkeze destek olduğunu söyledi. Daha sonra Bartın Irmağı&8217;nda tekne turu yapan heyet, turun ardından Amasra&8217;yı gezdi. Perşembe gününe kadar ilimizde bulunacak olan heyet çeşitli araştırmalar ve çeşitli çalışmalar yürütecek. 3 Almanyalı, 2 Finlandiyalı ve 6 Fransız olmak üzere 11 kişiden oluşan heyete Valilik Avrupa Birliği Koordinatörü Cevdet Duran, Milli Eğitim Müdürlüğü&8217;nde görevli Aziz Sevimbay ve Esengül Yıldız eşlik ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi