Vali Ata, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Servis Kuyusu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ocağın eksi 540 kodunda özel bir firmaya ait galeri sürme işini yapan 25 civarındaki işçiye henüz ulaşılamadığını söyledi.
Ata, olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı´nı bilgilendirdiğini belirterek, yetkililerden bilgi almak için Yeni Servis Kuyusu binasına girdi.
TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur da, kurtarma ekiplerinin eksi 540 koduna ulaşmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
´´Patlamayla birlikte maden ocağı haberleşme sistemi de arızalandı. Bundan dolayı işçilerle iletişim kuramadık. Patlama nedeniyle kurtarma ekipleri başka kuyudan maden ocağına inerek olay yerine ilerliyorlar. Onların ulaşmasıyla net bilgiler elde edeceğiz.´´
Bu arada, olayı duyarak kuyu önüne gelen bazı maden işçilerinin yakınları, güvenlik şeridini aştı. Sinir krizi geçiren bazı kadınlara sağlık ekipleri müdahale etti. Bölgede yaklaşık 15 ambulansın bekletildiği gözlendi.
Öte yandan, kuyunun çevresinde gökyüzünde bulutların oluşturduğu hilal işareti dikkati çekti.
Zonguldak Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, dumandan ve tozdan etkilenenlere müdahale edildiğini, bazılarının da tansiyonları yükseldiği için muayene edildiğini bildirdi.




Editör: Pusula Gazetesi