TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da Teknik Direktör Serkan Afacan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ligde geride kalan 9 haftayı değerlendiren Afacan, takıma önemli futbolcular kazandırdıklarını, sezon sonuna kadar alabildikleri kadar puan alıp bir üst ligi hedeflediklerini söyledi.

"İYİ TAKIM OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"

Teknik Direktör Serkan Afacan ''Bizle sezon başından beri birlikte olan Sinan, Hakan, Oğuzhan, Tezcan, Yiğit onlarla birlikte futbolcularımıza şunu sordum. 9'uncu hafta sonunda 17 puan olacağı söylense tepkiniz ne olurdu. Heps bana hiç dşnmeden kabul ederim dediler. Gerçekten baktığımızda sezon önce hazırlık kapmız sıkıntılı bir süreçti. Transfer açıldı açılmadı. Oyuncuların buraya gelmesi bir takımın oluşturulması bunlar bazen yönetilmesi zor süreçlerdir. Başta Hakan Hürfikir başkanımız bu süreci doğru yönettiğimizi düşünüyorum. Önemli futbolcuları şehirimize ve takımımıza kazandırdığımızı düşünüyorum. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Her geçen günde puan almaya puanlar almaya devam edeceğiz. Yukarıya tutunmak istiyoruz. Alabilediğimiz kadar puan almak istiyoruz ilk yarı. Futbolcularımıza dedim alabildiğimiz kadar puan almalıyız" dedi.

"BU OYUNCULAR BİR ŞANS"

Afacan, "Sorunların arkasına sığınmadan futbolcularla birlikte çok büyük bir aile olduk. Belki bir teknik adakm olarak baktığınızda sıfırdan bir takım kuruyorsunuz. Kalan ilk 11'de oynayan bir Sinanımız var, Berkanımız var, Tezcanımız var ve Kaptan Kaanımız var. Bunlarda düzenli olarak süre almamışlar. Bir teknik adam olarak sıfırdan bir takım kurmak uyumu zamanın kısa olması bunlar hep bir dezavantaj gibi görülebilir ama şunu samimiyetle söylemek istiyorum çok koca yürekli bir futbol takımına sahibiyiz. Onlar hiç bir sorunun arkasına sığınmadan bu şehiri bur armayı can sipherhane bir şekilde taşıyorlar. Bazen sıkıntılar oluyor. Dostluk arkadaşlık ve sinerji futbolcuların enerjisi beni çok mutlu ediyor. Onların benim için bir şansım olduğunu düşünüyorum. Futbolcuların duruşu dava adamlığı bu sonuçları getirdi. Bazen onlar kendi kendini motive ediyorlar" dedi.

"EN FAZLA PUANI TOPLAMAK İSTİYORUZ"
Afacan en fazla puanı toplamaya çalışacaklarını belirterek ''Bizim hedefimiz geride kalan 8 maçı en iyi şekilde bitirmek. Alabildiğimiz kadar puan olmak. Şuana kadar 2 puan ortalamasını tutturan her takım şampiyon olmuş. Fakat grubumuzda Manisa gibi Samsunspor gibi ciddi yatırımlar yapmış futbolular var. Onların durumu ekstra olmuş gibi görünse de 9 maçta 17 puan alan 1.19 pua ortalamamız var. Çok küçümsenecek bir durum değil. Öncelikli hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek. Transfer konusu sonraki aşama. İmkanlar şartlar oluşursa eksik olan bölgelere transferleri gerçekleştiririz" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ TAKIMLARLA OYNUYORUZ"

Afacan, ''Maçlara 4 maçlık periyod olarak bakıyorum. Bu bizim 3 maçlık periyodumuzun 4.maçı. Sarıyer, Samsun ve Konyaspor maçları var. 2'şer puan ortalaması bu ligde şampiyon yapıyor. Ekonomik olarak ciddi kurulmuş takımlar var. Onlarla ekonomik anlamda yarışamayız ama oyun anlamında yarışabiliriz. Takımıma güveniyorum" dedi.

"BAŞARI İÇİN GELDİM"

Serkan Afacan başarılı olmak için Zonguldakspor'a geldiğini ifade ederek "Ben takımımla birlikte bir üst lige çıkmak istiyorum. Futbolcularıma şunu dedim. Eğer bu takımda birilerini üst lige gönderebilirsem bunu Zonguldakspor ile başarabilirsem benim için büyük başarıdır. Ben buraya başarılı olmaya geldim. Biz hiç bir zaman hedeflerimizden şaşmadık. Başarılı olmak istiyorum. Bilgi birikimim olduğumu düşünüyorum. Bana kimse git demediği sürece buradayım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi