Zonguldak bugün bir ilke daha imza atıyor. Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak-İstanbul seferleri bugün başlıyor. İlk kez yurtiçi uçuşla tanışacak Zonguldak&[#]8217;ta heyecan var. Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, ´´İstanbul ve Trabzon tarifeli iç hat seferleri haftada üç kez başlayacak´´ dedi.
Özşahin yaptığı açıklamada, havaalanında bugünden itibaren iç hat seferlerinin başlayacağını söyledi.
Yapılacak uçuşların bölge halkı için önemli olduğunu anlatan Özşahin, şöyle dedi:
´´İstanbul ve Trabzon tarifeli iç hat seferleri haftada üç kez başlayacak. Uçuşlar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yapılacak. Tarifeli iç hat seferi çalışması, Batı Karadeniz Bölgesi için önemli gelişmedir. İlk uçağımız yarın 11:45´te havaalanına inecektir. Diğer illere gerçekleşecek uçuşları da önümüzdeki günlerde gelen taleplere göre değerlendirip çalışmalarına başlayacağız.´´
Yavuz Erkmen&[#]8217;in hayaliydi
Zonguldak Havaalanın açılması için en çok sarf eden isimlerin başında önceki Vali Yavuz Erkmen geliyor. Uzun yıllardır inandığı yolda ilerleyen ve zaman zaman yalnız kalan ancak hiç umudunu yitirmeyen Vali Yavuz Erkmen bu seferlerin başlamasında en büyük pay sahibiydi. Siyasi mekanizmayı harekete geçiren ve Belediye Başkanlarının da desteğini alarak mücadele eden Denizli Valisi Erkmen bugünleri yakından göremedi ancak Zonguldaklılardan büyük bir teşekkür aldı.
İlk bileti İrfan Akbulut aldı
Bugün Zonguldak havaalanından saat 12:15&[#]8217;te Trabzon&[#]8217;a kalkacak olan uçak 13:45&[#]8217;te Trabzon&[#]8217;a inecek. İlk bilet dün öğle saatlerinde Karadenizli Sanatçı İrfan Akbulut&[#]8217;a verildi.
Gazetemize ilk olmanın heyecanını belirten Akbulut; &[#]8220;Tüm Zonguldaklılara ve iş için seyahat edenlere hayırlı olmasını diliyorum. Buradan uçuşları tertipleyen herkese ve Borojet yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Borojet firmasının Zonguldak Temsilcisi Egemen Bahadır ise, Zonguldak halkı bilet alımı ve rezervasyonu konusunda bizi aradıkları takdirde her türlü bilgi alabileceklerini belirtti. Bahadır; &[#]8220;İrtibat numaramız 253 40 61, Havaalanı numarası: 618 15 30. İlk olduğu için vatandaşlarımızın kafası karışabilir. Bu numaraları aradıklarında gereken yardımı göreceklerdir. Herkese şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi