Açılış törenine Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanı Aydın Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Açılışta konuşma yapan Zonguldak Valisi Erdal Ata, hizmetlerinin hepsi vatandaşlar için oldugu ifade etti. Ata, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Zonguldak bölgemiz fiziki şartları, nüfus durumu veya kurum ve kuruluşların teşkilatlanma yapısından kaynaklanan bir takım problemlerden dolayı tabi ki bu her zaman mümkün olmuyor. Ereğli, ilimizin en büyük ve önemli ilçelerinden biri. Hatta ülke genelindeki ilçeler arasında nüfus büyüklüğü bakımından, ekonomiye katkıları bakımından en önde gelen ilçelerimizden biri. Burada açılan merkezden ilçe yaşayanlarının büyük bölümü hizmet alacak. Bölgedeki emekli ve çalışan oranına bakıldığında, doğumdan ölüme kadar SGK ile hepimizin bağlantısı var. SGK´nın yaptığı çalışmalara ihtiyacımız var. Burada açılan merkez de vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hizmet biriminin bölgeye, yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını emeni ediyorum" dedi.
Vali Atanın ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise şunları dile getirdi:
"Bağrından 2 il çıkaran Zonguldak, Bartın ve Karabük üniversitelerini de oluşturmuştur. Zonguldak´ın şanına yakışan bölgede üniversite alt yapısını geliştirmektir. Bu doğruluda Ereğli´de Karadeniz Üniversitesi´nin alt yapısını hazırlıyoruz. Emeğin yoğun ve başkenti olan Zonguldak´ta bayrağına, vatanına, milletine ne kadar çalışanı varsa, şehitlik noktasında da yüzde sıralamasında ülkenin altıncı vilayeti konumuna gelen Zonguldak´a hizmetin daha fazla gelmesi için herkes gayret içerisindedir."
Konuşmaların ardından kürsüye gelen SGK İl Müdürü Muharrem Demirci ise konuşma yaparak şöyle dedi:
"En fazla iş kazası yaşanan iller sıralamasında da Zonguldak 6. durumda. İlimizdeki yeşil kartlı sayısı 31 bin 79´dur. Şanlıurfa´da 650 bin olduğu dikkate alındığında ilimiz, Hazine´ye yükü olan en az yeşil kartlı konumundadır. Ereğli´nin 4A SSK, 4B Bağ-Kur´lu kapsamında sigortalı sayısı 30 bin 384, emekli sayısı ise 29 bin 471dir. Kurumuz aylık istatistik bülteni incelendiğinde Ereğli´nin 4A SSK´lı sayısı 23 ilden daha fazladır. İlimizde sosyal güvenlik bilinci yerleşmiştir. Bu yönüyle diğer iller tarafından örnek alınması gerekmektedir. İlimiz insanı için sigortalı olmak erdem, olmamak ise eksikliktir. Her kademedeki personelimizle hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi