Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYDADER) tarafından Anneler Günü programı düzenlendi. Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen konferans programına Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, BÜ Rektörü Profesör Doktor Ramazan Kaplan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mahmut Kartal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Müftü İsmail Bayrak, Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda anne katıldı.


Hakları asla ödenemez


Mehtap TV&8217;de Küçük Adımlar programını hazırlayıp sunan Psikodrama terapisti uzman psikolog Ferhat Çelik&8217;in konferans verdiği programda, ailenin önemi, ailede zamanında paylaşım ve sorumluluk, anne-babanın davranışlarının çocuk üzerindeki etkileri ve anne-baba hakkı konularında bilgiler verildi. Programda konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Müftü İsmail Bayrak ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan annelerin anlatıldığı ayet ve hadislere değinerek BEYDARER&8217;i düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik ettiler. BEYDADER Başkanı Nehir Çelen ise annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini belirterek, dernek olarak çeşitli zamanlarda sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaya devam edeceklerini söyledi.


Ailede empati kurulmalıdır


Daha sonra Aile ve Annenin önemi konulu konferans veren Psikodrama terapisti Uzman Psikolog Ferhat Çelik, annenin fedakârlıkta babadan bir adım önde olduğunu hiçbir anne ve babanın evladına yanlış yapmayacağını ifade etti. Ebeveynlerin ağızlarından çıkacak bazı sözlerin çocukların hayatlarında risk oluşturabileceğine dikkat çeken Çelik, &8216;ahir zamanda anneler efendilerini doğuracaklar&8217; hadisine değinerek aile sıcaklığı verilmeyen çocuğun topluma bela olacağına işaret etti. &8216;İnsanı düzelttim dünya düzeldi&8217; hikayesini de anlatan Çelik, incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerle aile kurumunun bozulmaması gerektiğinin altını çizdi. Ferhat Çelik, &8220;Marifet iltifata tabidir. Erkeğin dünyasında güç, kadının dünyasında duygular ve takdir çok önemlidir. Ailede sinerji oluşturulmalı. Annenin babayı, babanın da anneyi mutlu etmesi gerekir. İletişimdeki en önemli kaynak empatidir. Eşler birbirlerinin yerine geçerse muhabbeti meydana çıkartabilirler&8221; dedi.


Kırgız şehidinin ailesine plaket verildi


Programda ayrıca lise öğrencisi Hilal Aydın&8217;ın &8216;Sol yanım çok acıyor&8217; anne şiirini okuması salonda bulunanları gözyaşına boğdu. Düzenlenen programda 1999 yılında Kırgızistan Bişkek&8217;te geçirdiği trafik kazası sonucu 24 yaşında vefat eden Kırgız Devlet Üniversitesi Basın Yayın Bölümü son sınıf öğrencisi hafız Yaşar Körcan&8217;ın annesi Emine Körcan&8217;a da plaket verildi. Eğitim uğrunda şehit olan evladının anısına kendisine verilen plaketi alan anne Emine Körcan&8217;ın duygulandığı görüldü. Programda ayrıca yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin anneleri Kibar Özmaden ve Nuray Sefercik&8217;e de plaket verildi. Ferhat Çelik ilgiyle izlenen konferansın sonunda okurlarına kitaplarını imzaladı.


Elektrikler yine kesildi


Uzman Psikolog Ferhat Çelik Belediye Sosyal Tesislerinde yaklaşık 300 kişinin katıldığı konferansında sunum ve sinevizyon gösterisi yaparken elektrik kesilmesinin azizliğine uğradı. Elektriklerin kesilmesiyle salonda bulunan akülü florasan lambaların loş ışığında konferansına devam eden Ferhat Çelik salonda bulunan görevlilere &8216;Elektrikler gelecek mi&8217; şeklinde soru yöneltince görevliler, &8216;herhalde gelir bekliyoruz&8217; şeklinde yanıt verdiler. Konferansı izleyenler il genelinde sık elektrik kesintisinin yaşanmasına tepki göstererek, &8220;Şimdi ne oldu da elektrikler kesildi&8221; diye sordular.


Çare Jeneratör&8217;de


Programa katılanlar &8220;Hadi elektrikler kesildi bir arıza olmuş olabilir, fırtına yok, kar yok, yağmur yok, kesilen elektrik neden 15-20 dakika sonra geliyor. Neden ani müdahale de bulunulmuyor. Şimdi bunun adı mağdur olmak değil de nedir&8221; şeklinde tepki gösterdiler. Konferans programında bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin de elektrikler gelmeyince Başkent Elektrik İşletme Müdürü Mustafa Dinçer&8217;i cep telefonuyla arayarak bilgi istedi. Öte yandan konferans programında elektriklerin kesilmesi Belediye Sosyal Tesislerinde jeneratör sisteminin kurulmasını da gündeme getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi