Mustafa Sarıgül, bir miting için Zonguldak´a geldi. Madenci Anıtı´nda gerçekleştirilen miting için alanları dolduran binlerce insan ´Sarıgül Başbakan´ sloganları attı. Miting otobüsü ile alana gelen Mustafa Sarıgül, yoğun kalabalık tarafından karşılandı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan TDH Zonguldak Temsilcisi ve 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, şöyle dedi: "Zonguldak´ın var olmasına neden olan kömürümüzü çıkartan madencimizin anıtındayız. Böyle coşkulu bir sıcak karşılama için sizlere teşekkür ediyorum. Bu coşkulu kalabalığa TDH´yi anlatacağız. Cumhuriyetimizin ilki olan kentimi kısa bir şekilde anlatmak istiyorum. Buradan sonra herkes evlerine ´Sarıgül Başbakan´ diye gitsin." Zonguldak´ın emeğin başkenti olduğunu anlatan Akın, şunları söyledi: "Bu
gün emeklinin başkenti oldu. Türkiye´nin hiçbir yerinde bir çalışana bir emekli düşmüyor. Zonguldak, Türkiye´nin başkentiydi. Bu gün Zonguldak, Türkiye´nin en çok göç veren ilidir. Biz ithal kömür gelmesin demiyoruz. Burada 150 yıl yetecek kömür bitmeden bu ithal kömürlerin limanlara girmesi bizi üzüyor. Ben, Genel Başkanıma hitap ederek bunları söylüyorum, siz bunların hepsini biliyorsunuz."
Zonguldak´ta orman, deniz, fındık, baston ve çilek olduğunu anlatan
Akın, sözlerine şöyle devam etti: "Bir ülke sayılabilecek bir yer Zonguldak. Ama Zonguldak´a kör bakıyorlar. Bunun için Türkiye´nin yağız bir delikanlıya ihtiyacı var. TTK, her geçen gün aşağıya gidiyor. Çalışanlar 50 binlerden 10 binlere indi. Biz bir adım öne çıktık. ´ÇATES satılsın´ dedik. Ama ´Zonguldak alsın´ dedik. Sarıgül´ü Başbakan yapacağız. Zonguldak´ın sorunlarını Ankara´da çözeceğiz."


RÜTBE DERDİM YOK
´Başbakan Sarıgül´ sloganlarıyla kürsüye gelen Şişli Belediye Başkanı ve TDH lideri Mustafa Sarıgül de, hizmet heyecanı içinde olduğunu söyledi. TDH´nin Ankara´ya halkın sorunlarını çözmek için gideceğini belirten Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu: "Mustafa Sarıgül´ün makam, mevki ve rütbe derdi yok. Allah´a borcum var. Hizmet heyecanım var. Bu gün Zonguldak meydanında bir tarih yazıyorsunuz. Kolay değil, 120 aydır ´bismillah´ diyerek Türkiye´nin her noktasını dolaşmaya özen gösteriyorum. Dardaydım,
sıkıntım vardı. Umutlarım tükenmek üzereydi. Kozlu´ya geldim. Emeğin başkenti Zonguldak´ı gördükten sonra buradan diyorum ki ´Ey Türk geçliği durma, ilerle Zonguldak seni bekliyor."
TDH´nın milletin örfüne, geleneklerine bağlı Türkiye´nin yeni umudu olduğunu anlatan Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Tünelin ucundaki ışıktır. Cumhuriyetimizin ilk ili, emeğin başkenti Zonguldak. Başta Cumhuriyet´in kurucusu Atatürk başta olmak üzere barış, özgürlük için büyük mücadele yapan Bülent Ecevit´i saygı ve sevgiyle anıyorum. TDH, Başka liderler gibi Ankara´ya koltuk sevdası için gitmez. Ankara´ya koltuğunu korumak için gitmez."
Editör: Pusula Gazetesi