Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen Editör Masası'na konuk olan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Milletvekilinin temel vazifesi seçildiği kente ve ülkesine hizmet etmektir. Maalesef geçtiğimiz yıllar içerisinde Zonguldak yeni nesil bakanlar çıkartamadı ve partilerin üst kurullarında görev alamamıştır. Artık yeni bir milletvekilliği modeli oluşmuştur. Zonguldak'tan çıkan bir milletvekili Ankara Milletvekili gibi partisinin faaliyetlerinde yer almalıdır. Aksi takdirde yetersiz ve atıl göreve dönüşür. Zonguldak halkı milletvekillerini mecliste saksı gibi otursun diye seçmedi. Zonguldak'ın sorunlarını tespit edip çözüm üretsinler diye seçtiler. Kaybettiğimiz her dakikada Türkiye'de bir kadın cinayeti işleniyor. Olabildiğince verimli ve sonuç getirici çalışmalar yapmamız gerekir. Milletvekilleri birbirlerine sataşmaktan olabildiğince kaçınmaları gerekir. Bugün TSK'nın Suriye'de gerçekleştirdiği harekatı yaşıyoruz ve TBMM'de birlik içerisindeyiz. Seçilen veya atanan her kimse Zonguldak için birlikte hareket etmeye başarabiliyorsa başımızın üstünde yeri var. Zonguldak'ı ne seçilenler ne atananlar yönetecektir. Zonguldak'ı seçilenler ve atananlar ortak akıl ile haşkıyla birlikte yönetecektir" dedi.

Zonguldak Belediyesi'nin Emirgan Otel'de düzenlediği toplantıya katılmama sebebini açıklayan ve Belediyenin Zonguldak'ın yararına olan projelerin arkasında olacaklarını ifade eden Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Önceden planlanmış bir toplantım ve görüşmeme olduğu için yerli ve milli üretim olan dalga enerji santrali ile ilgili bir konu görüşüldü. Zonguldak Belediye Başkanımız beni aradı davet etti. Kendisine Zonguldak'ın yararına olan her şeyde yanında olduğumuzu ve olacağımızı söyledim. Bir mesaj göndererek toplantıda olamamamı açıkladım. Projeler Zonguldak'a gerekli. Belediye Başkanımızla projeler üzerinde görüşeceğiz dedik. Her me kadar belirli bir parti adı altında tanımlansak da Zonguldak'taki her vatandaşımız Atatürkçü ve ilericidir. Bizim ortak değerlerimiz farklıdır, bizi birleştiren maden şehitlerimiz bardır. Bizim onlara olan borcumuz vardır. Önümüzdeki süreç kutuplaştırıcı be birbirine hakaret eden siyasetçilerin toplumda karşılık bulmayacağı bir dönem olacak. Birleştirici ve yapıcı dilin hakim olacağı bir döneme giriyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi