Zonguldak Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği&[#]8217;nin yeni binası büyük bir coşkuyla hizmete açıldı. Çakmak İşhanı´da bulunan dernek binasının açılışına, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, oda yöneticileri, daire başkanları ve Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan Trabzonlular katıldı.
Açılış töreni, halk oyunu ekibinin horon oyunuyla başladı. Horona davetliler de katılınca açılışta renkli görüntülere sahne oldu. Horonun ardından, derneğin çalışmalarına destek verenlere plaket takdim edildi. Ardından, Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Bahadır, açılış konuşmasını yaptı. Zonguldak´taki Trabzonluların varlığının motivasyon kaynağı olduğunu belirten Dernek Başkanı Bahadır; &[#]8220;Derneğimizin kuruluşunun 20&[#]8217;nci yılında özlemimiz olan kendi mülkümüze kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu mülkün alımı yardım sandığımızın katkısıyla gerçekleşti. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 24 Nisan 2003 tarihinde yönetim kurulu arkadaşlarımızla göreve geldiğimiz günden bu yana elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültürümüzü burada yaşatmak için geleneksel yayla şenliklerini her yıl daha görkemli hale getirerek gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde öğrencilerimize burs veriyoruz. Geleneksel dayanışma geceleri düzenliyoruz. Sizlerin varlığı bizim için en büyük gücümüz ve motivasyon kaynağımızdır. Yanımızda olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından yeni dernek binasının kurdele kesim töreni yapıldı. Başkan Bahadır, CHP Milletvekili Ali Koçal, Vali Yardımcısı Özdemir, Belediye Başkanı Eşref ve TSO Başkanı Demir&[#]8217;le birlikte kurdele kesiminin ardından davetliler dernek binasını gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi