Fiat Keleşsan tarafından düzenlenen inceleme gezisi kapsamında, Ereğli ve Zonguldak´tan 37 kişilik bir grubu Bursa&[#]8217;da kurulu bulunan Tofaş Otomobil Fabrikası&[#]8217;na götürdü.
Bursa´daki Tofaş Fabrikası&[#]8217;na gezen Fiat müşterileri Tofaş Fabrikada tesisleri inceledi. Üretim tesislerinde başlangıçtan sonuna kadar bölümleri gezen müşteriler hayretler içinde üretimi ve çalışanları izledi. Ereğli Fiat Satış Departmanı Murat Sancak ve Fabrika İnsan Kaynakları Sorumlusu Özlem Gavcar rehberliğinde Fabrika tanıtıldı.
Fabrikanın Sosyal tesislerinde öğle yemeği yiyen ziyaretçiler daha sonra üretim bölümüne alındı. Sinema Salonu&[#]8217;nda Fabrika ile ilgili bir sunum gösterildi. İnsan Kaynakları Sorumlusu Özlem Gavcar fabrika ile ilgili bilgileri verdi.
Daha sonra üretim bölümlerini gezmek için gözlükler, kulaklıklar ve giysileri dağıtıldı. Otomobilin başlangıçtan son aşamasına kadar üretim bölümleri gezdirilerek bilgiler verildi. Montaj bölümlerindeki robotların çalışması ziyaretçiler tarafından zevkle izlendi. Mini Kargo denilen Fiorino, Nemo ve Bipper marka araçların bir bantta Fiat´ın PSA Grup için üretildildiği sadece aralarında motor farkının olduğu görüldü.
Özellikle bir bantta iki farklı aracın aynı anda üretilmesi ziyaretçilerin takdirini topladı.
Üretim sahasına yapılan gezide 1,5 saatlik zamanda 50´ye yakın aracın üretilmiş olduğu görüldü. 30 saniyelik bir sürede bir araç üretiyor. Daha sonra Fabrikanın Salonuna geçilerek ziyaretçilere kokteyl verildi.
Editör: Pusula Gazetesi