Gençlik Değişim Projesi kapsamında Zonguldak´ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde bulunan Polonya, Romanya ve Bulgaristan´dan gelen 18-25 yaş grubundan oluşan üniversite düzeyindeki öğrenci gruplarının liderleri Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt´u ziyaret ettiler. Proje Koordinatörü Deniz Yayla, &[#]8220;Gençlik ve Değişim Projesi kapsamında yabancı gruplar bir haftadan bu yana Bakacakkadı 100. Yıl Tesislerinde kalıyorlar. Amacımız gençlerin sağlıklı yaşam konusunda neleri doğru, neleri yanlış yaptıkları ve sağlıklı yaşam konusundaki beklentilerini sorguluyorlar. 18-25 yaş ve üniversite düzeyinde öğretim gören bu gençler 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı´nda Devrek´te çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra Zonguldak yöresinin halk oyunlarını da sergileyecekler&[#]8221; dedi.
Kendilerini ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını belirten Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, &[#]8220;Misafirlerimizi ülkemizde ağırlamaktan onur duyduk. Ben inanıyorum ki misafirlerimizde bizlerden memnun kalmışlardır. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı´nda gösterilerini zevkle izleyeceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Kaymakam Öner´e ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim eden grup liderleri tercümanları nezaretinde Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt´u ziyaret ettiler. Devrek´te kendilerini görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, &[#]8220;Ülkeler arası ilişkiler artık çok zor değil. Ülkelerimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle birbirimizi ziyaret ederek hem kültür alışverişinde bulunuyoruz hem de birbirimizi yakından tanıma olanağını buluyoruz. Bizlere nezaket ziyaretinde bulunan yabancı grup liderlerine ve tercümanlarına çok teşekkür ediyor 19 Mayıs´ta düzenleyecekleri gösterileri heyecanla bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi