Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde belediye meclisinin aldığı karar ile sahil kesiminde tezgah açmaları yasaklanan el sanatları üreticileri, belediyenin Bozhane liman mevkiinde ayrılan kapalı stant yerinden kendilerine yer verilmemesine tepki gösterdiler. Zabıta yetkilileri, sahile tezgah açmak isteyen üreticileri uyararak, sahile tezgah açmanın artık yasak olduğunu ifade ettiler. Bu durum üzerine vatandaşlardan imza toplamaya başlayan incik-boncuk ve el sanatları üreticileri gün boyunca binden fazla vatandaştan imza topladılar. El sanatları üreticilerinden Hürmüz Şimşek, kendilerine haksızlık yapıldığı iddiasında bulunarak, &[#]8220;Bize ayrılan stantta önce ismimiz vardı. Daha sonra ismimiz kaldırıldı. Bu bize yapılan haksızlıktır. Belediye yetkililerine seslenerek adaletli davranılmasını istiyoruz. Biz kaç yıldır bu işi yapıyoruz. Biz sahilde satışımızı sürdürmek istiyoruz. Vatandaşlarda bunu istiyor. Bu nedenle imza toplamaya başladık. Buraya dönmek istiyoruz. Mağdur durumdayız&[#]8221; dedi.
İmza kampanyasına destek veren vatandaşlardan Öznur Adıyaman, &[#]8220;Sahil bu şekilde boş gözüküyor. Bizde incik- boncukcuların sahile geri dönmesini istiyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kapalı stantların daha uygun olduğunu ve sadece el sanatları, boncuk, takı ve benzeri üretimlerde bulunan kişilerin stantlara yerleştirileceğini, dışarıdan gelen ya da üretimde bulunmayan kişilere yer verilmeyeceğini açıklamıştı.
Editör: Pusula Gazetesi