Belediye Başkanı Cemal Akın Özel Emel Işık İlköğretim Okulu&8217;nu ziyaret ederek Okul Müdürü Turgut Engin ve öğretmenler ile görüştü. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarını ziyaret eden Başkan Akın bu kapsamda yaptığı ziyarette öğretmenlere belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İmkansızlıklar içerisinde hizmet üretmeye devam edildiğini belirten Başkan Akın &8220;Belediyede maddi yetersizliklerin yanı sıra teknik eleman konusunda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bartın Belediyesi şu anda mimarsız bir belediyedir. Teknik personel sıkıntısının aşılması için gerekli müracaatları yaptık&8221; dedi.


Yalı bizim için çok önemli


Bartın&8217;ın turizm ile kalkınmasına büyük önem verdiklerini belirten Akın &8220;Yalı bölgesi bizim için çok önemlidir. Düzenleme çalışmalarını başlattık. Eski iskelenin bulunduğu mevkide tarihi motiflerle bir ev yapmak ve burada yöresel yemeklerimizi hem Bartınlılara hem de Bartınımızı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere sunmak istiyoruz&8221; diye konuştu. Bartın&8217;ın hem tarihi kültürel varlıklar hem de coğrafi özellikler ile birçok artı değeri barındırdığını ifade eden Akın &8220;Potansiyelimizi doğru kullanmak niyetindeyiz&8221; şeklinde konuştu.


Okul Müdüründen bilgi aldı


Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;Bütünlük arz edecek projeler peşindeyiz. Doğal sit, ketsel sit nedeni ile bazı projelerin onaydan geçmesi uzun zaman alıyor, ancak yoğun çalışma temposu ile bunları aşmaya çalışıyoruz&8221; ifadesini kullandı. Başkan Akın ayrıca okulun çalışmaları hakkında müdür Turgut Engin&8217;den bilgiler aldı. Başkan Akın, Özel Emel Işık İlköğretim Okulu&8217;nun hazırladığı organ bağışı kampanyası ile ilgili belediye olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi. Başkan Akın ziyaretinin anısına öğretmenlerle ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi