Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ilk olarak 2004 yılında yapılan, bu yıl yedincisi düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor´un Karadeniz Bölge Finali Samsun´da yapıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü organizesinde yapılan Karadeniz Bölgesi finaline Samsun, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize´den gelen kadın çiftçiler katıldı.


15 soru soruldu


15 sorunun sorulduğu yarışmayı 140 puan ile Sinop´tan katılan İlknur Arlı ve Şehri Arlı isimli kadın çiftçiler birinci olarak tamamlarken, 130´ar puan alan Ordulu kadın çiftçiler Seyhan Koç ve Beyhan Poyraz ile Bartın´dan katılan Türkan Güngör ve Nevin Güngör isimli yarışmacılar ikincilik ve üçüncülük için altın soruları cevapladılar. Altın soruların sonunda Ordulu kadın çiftçiler 170 puan ile ikinci, Bartınlı kadın çiftçiler 160 puan ile üçüncü oldu.


Bartın&8217;ın ödülü 750&8217;şer TL


Türkiye finalinde Karadeniz Bölgesi´ni temsil edecek olan Sinoplu kadın çiftçilerin bin 500´er liralık ödüllerini Vali Hasan Basri Güzeloğlu verdi. İkinci olan Ordulu kadın çiftçilerin biner liralık ödüllerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan ve üçüncü olan Bartınlı kadın çiftçilerin 750´şer liralık ödülleri ise Samsun İl Tarım Müdürü Kadir İspirli tarafından verildi.

Editör: Pusula Gazetesi