1 Nisan tarihinde Vali İsa Küçük tarafından başlatılan okullardaki sıraların dönüşümü projesi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Proje Koordinatörü Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun ve Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İlkay Başoğlu bu kapsamda Hendekyanı İlköğretim Okulundaki sıraların geri dönüşüm projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Proje kapsamında 8 İlköğretim Okulu&8217;ndaki bin 168 sıranın onarılarak yeni hale getirileceğini kaydeden Uzun, &8220;Projenin; Koordinatörleri Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz İbrahim Kayış ve benden oluşuyor. Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin uygulayıcı olarak yer aldığı projede çalışmalar Ahşap Teknolojisi Alanı öğretmenleri nezaretinde Öğrenciler tarafından yapılmaktadır&8221; dedi.


Öğrenciler uygulama şansı buluyor


Uzun &8220;Projenin amacı belirlenecek ilköğretim okullarının öğrenci sıralarının bakım onarım ve arızalarının tespiti ve yapılması. Bu proje ile daha çok sıranın daha az maliyetle yeniden kullanılır hale getirilmesi sağlamak ve yeniden ekonomiye kazandırmak. Öğrencilerin mesleği ile ilgili iş ve işlemleri yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. Mesleki eğitimi ilköğretim okulu öğrencilerine tanıtmak. Mesleki ve teknik eğitimin çevre paydaşları üzerindeki etkileri yerinde görülerek tespit edilip tanıtılabilinecektir. Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerin gerçek çalışma ortamında pratik yapma imkânı bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı sağlamaktır&8221; dedi.


Çalışma 31 Aralık&8217;a kadar sürecek


Çalışmaların 31 Aralık tarihine kadar bitirilmesinin planlandığını belirten Uzun; &8220;Ayrıca Eğitim öğretim aksatılmayacak, sıraların taşınması ile ilgili maliyetten tasarruf edilecek. Atıl kapasite üretim için değerlendirilecek. Öğrenci kaynağımız olan ilköğretim öğrencileri okullarında yapılan işlemleri yerinde görüp meslekler hakkında bilgi sahibi olacak ve ilgi duyacaklar özenecekler. Bu kazanım mesleki eğitime yönlendirmede etkili olacak mesleki eğitime talep artacaktır. Atık malzemeler üretime ve hizmete kazandırılacak çevre ve orman kaynaklarımız korunmuş olacaktır. İlköğretim okulu öğrencilerinin daha kaliteli mekân ve donatımlarla eğitim hizmeti almasına katkı sağlanacaktır&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi